Zonnig champagnerecept: homemade citroensorbetijs met biologische champagne

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan zijn op een diner. Er bestaan veel verschillende typen champagnewijnen die elk weer bij andere typen ingrediënten passen. Voor inspiratie, geven wij u hier bijzondere recepten in combinatie met een heerlijke en bijpassende champagne.

Geniet van het lenteweer met een frisse citroensorbet en Brut Nature champagne

Nu het volop lente is, is het weer tijd voor ijs! Champagne is hierop de perfecte aanvulling, mits je de juiste kiest. Dit recept combineert verkoelend citroensorbetijs met de Brut Nature van Lelarge Pugeot, een 100% biologische champagne met een zeer verfijnde aromatische complexiteit. Voor dit succes hoef je niet lang in de keuken te staan. Des te langer kun je samen genieten van het lekkere weer onder het genot van deze zonnige combi!

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr. fijne tafelsuiker
Sap van ½ sinaasappel
1¾ dl. verse citroensap
Fles Brut Nature

Bereidingswijze

Doe de suiker met 2 deciliter water in een pan. Laat de suiker al roerend op een laag vuur oplossen. Breng dit aan de kook en laat de suikerstroop vervolgens 1 minuut doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen. Roer vervolgens het sinaasappel- en citroensap door de suikerstroop.

Je kunt het mengsel in een ijsmachine hebt of vriezer laten bevriezen. Roer het geheel vervolgens om de 20 minuten even door met een vork. Zo voorkom je de vorming van grote ijskristallen. Wanneer de massa bevroren is, heb je jouw eigen vers gemaakte citroensorbetijs.

Pak je mooiste servies uit de kast en serveer het ijs in combinatie met een glas Brut Nature. Geniet samen van de lente!

Brut Nature suggestie

De citroensorbet kun je het beste combineren met de frisse smaak van een Brut Nature. Versterk de citroensmaak bijvoorbeeld met de heerlijke biologische Brut Nature van champagnehuis Lelarge Pugeot, een absoluut pareltje met een soepel karakter. Deze prachtig pure champagne biedt een harmonieus geheel van Chardonnay, Pinot Noir en Meunier van de allerbeste oogst in 2002 en 2003. Een elegante en verfijnde champagne die perfect past bij dit heerlijk verfrissende citroensorbet.