Voormalig topsommelier Philippe Jamesse van het 2* restaurant Le Parc in de Champagne had een sterke wens hét meest ultieme champagneglas te ontwikkelen. Mede op basis van onderzoek naar het verloop van aroma’s en mousse is zijn wens nu werkelijkheid. Het onderzoek is uitgevoerd door Gérard Liger-Belair die werkzaam is als hoogleraar chemische natuurkunde aan de Universiteit Champagne-Ardenne in Reims.
De champagne gewaardeerd voor zijn frisheid, vitaliteit, sensualiteit is een wijn met grote complexiteit. Door dit glas-juweel krijgt de champagne de aandacht die het verdiend zodat de beleving nog intenser en sensationeler wordt.
De bolling in combinatie met het taps toelopende glas zorgt voor de meest optimale mousse en geeft de aroma’s de beste manier om te ervaren. Zoals is gebleken uit het onderzoek.
Dit maakt de beleving van champagne nóg intenser en werkelijk sensationeel! De glazen zijn per zes verpakt. Wij hebben twee type glazen te koop.
Van de Grand Champagne serie hebben we 3 type glazen beschikbaar, allemaal van loodvrij kristal. Echt het meest gewilde champagne glas op basis van aroma en mousse en bovendien heel sierlijk.
We hebben de machinale versie in 30 cl en 41 cl beschikbaar. Deze zijn ook vaatwasser bestendig.
En dan de meest exclusieve – en vernieuwde versie – is het mondgeblazen glas de Ultralight 45cl.
Op de foto de verschillende types in beeld. Een tip om het juiste formaat te kiezen is in een glas het aantal centiliters te doen. En gebruik vooral een glazendoek om ze mooi te houden.