Lelarge – Pugeot

Quintessence 2005

52,25

Korting

2 flessen 1,50 - 50,75
6 flessen 2,50 - 49,75
Aroma

Toast, brood, brioche, gerijpt.

Smaak

Hooi, honing, noten, droogbloemen, gerijpt.

Druif

70% Chardonnay, 20% Pinot Noir, 10% Meunier

Dosage

6 g/l

Vinificatie

30% van een periode in houten vaten gerijpt, biologisch, minimaal 6 jaar gerijpt

Regio

Vallée de la Marne

Categorie

Blend, Biologisch, Premier Cru

Alcohol

12%

ProductcodeBR190105

Een fantastische en speciale Millésime champagne. Gemaakt van druiven van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud. De samenstelling is van zeer zorgvuldig geselecteerde druiven uit het jaar 2005 en zes jaar gerijpt in de kelder.

Dit is een klasse champagne die niemand teleurstelt!

Kijk maar eens naar de recensies over deze waanzinnige champagne.

De Grote Hamersma: 8,5
Elegant droog. Zuiver en verkwikkend. Wekt zieltogende smaakpapillen weer tot leven dankzij krokante zuren en trippelend wit fruit. Fijne mousse, discrete notigheid, manzanillazweepje en een sjieke fraîcheur. Vintage champagne met een non vintage prijskaartje. Leg vast een flesje in de koelkast.

Winelife: 4****
Van die bijzondere champagne-typische geuren en smaken als brood, toast en brioche. Maar ook hooi, honing, noten en droogbloemen. Hartig, nog steeds een mooie frisheid en met lengte. Biologisch. Zeker iets bij eten.

Frank Jacobs, Wijnacademie, wijnjournalist:
'Ik heb gisteren tijdens de gezamenlijke ML/MV lunch in de Bokkedoorns als aperitief zeer genoten van een voor mij op dat moment nog onbekende Champagne: de ‘Cuvée Quintessence’ Premier Cru Brut van Lelarge Pugeot, een producent in Vrigny in de Montagne de Reims.
Gemaakt van 70% chardonnay, 20% pinot noir en 10% meunier afkomstig van vijftig jaar oude stokken. De wijn onderging een rijping van zes jaar, waarvan deels (30%) op hout. Zéér aanbevolen! De Champagne van deze producent wordt in Nederland geïmporteerd door Brouzje in Amsterdam, een importeur volledig gespecialiseerd in Champagne.'

René van Heusden, Perswijn:
.... 'Want met dit exemplaar uit Vrigny heb je werkelijk een prachtige millésimé die minder kost dan menig standaardbrut van grandes marques. De basiswijn is proefbaar voor een derde op hout opgevoed, waar ik erg gecharmeerd van ben. De dosage is met 6 g/l aan de lage kant, maar de complexiteit, rijkdom en rijpheid van de wijn zijn dusdanig dat je toch een hoogst aangenaam mondgevoel hebt. Kortom een magnifieke champagne voor aan tafel. En dan echt niet alleen bij het obligate kerstdiner dat er weer aan zit te komen. Welnee, drink hem ook eens gewoon op zo'n herfstige maandagavond, na een grijze dag. Je zult er gegarandeerd blij van worden!'