Person

Premier Cru Clos del Belvals 2006

496,75

Korting

3 flessen 3,00 - 493,75
Aroma

Witte bloemen, toast, complex.

Smaak

Complex, intens, witte bloemen, brioche, kalkachtig, zilt, steenfruit.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

5 g/l

Vinificatie

Biologisch dynamische productie, minimaal 8 jaar gerijpt, vinificatie op hout en inox , geen malolactische fermentatie, wel filtering.

Regio

Côte de Blancs

Categorie

Clos, Blanc de Blancs, Premier Cru, Brut, Biologisch-dynamisch

Alcohol

12%

ProductcodeBR070606

Deze champagne is gemaakt van het oogstjaar 2006 en komen uitsluitend van de Clos wijngaard die meer dan 45 jaar oud is. Sommige planten zijn zelfs 65 jaar oud. De Clos zelf bestaat meer dan 100 jaar en betreft 1,2 hectare. Deze ommuurde wijngaard is prachtig gelegen voor de ontvangstruimte van het huis. De Clos was vroeger van de nabij gelegen Abdij en later van de familie Geoffrey, de huidige wijnmaker van Dom Pérignon van wie Person het in 2006 heeft gekocht.

Voor deze uitzonderlijke cuvée worden de allerbeste druiven geselecteerd. De familie Geoffrey heeft er altijd biologisch dynamisch gewerkt wat Person heeft voortgezet. De wijngaard wordt bewerkt met behulp van paarden en kippen. En zelfs kruidenthee wordt voor de wijngaard gebruikt.

De champagne heeft een warme gouden kleur en een delicaat fijne mousse. De wijn is oude vaten uit de bourgogne gerijpt en er heeft met regelmaat ‘bâtonnage’ plaatsgevonden. Dit heeft de finesse, elegantie en vinositeit versterkt. De met aroma’s kenmerken zich als van witte bloemen, geroosterd, kalkachtig met zoute tonen.

De champagne is zeer elegant en rijk in smaak tegelijk. Deze champagne heeft een enorm indrukwekkende complexiteit. Het is een ongelooflijk vrouwelijke champagne en een wijn die direct aandacht vraagt.