Leclerc Briant

Brut Rosé

55,00

Aroma

Framboos, wilde aardbeien, roze grapefruit, acaciabloesem en pioenroos, perzik, zacht romig krijt, passievrucht, amandelen, citroen en zoethout.

Smaak

Soepel, fris, romige bruis, rijp fruit, fraaie zuren, mineraal, kruiden.

Druif

95% Chardonnay
5% Pinot Noir

Dosage

4,5 g/l

Vinificatie

minimaal 1,5 jaar gerijpt
Rosé d'assemblage

Categorie

Rosé, blend, duurzaam, biologisch, biodynamisch, vegan.

Alcohol

12%

ProductcodeBR150215

Deze Brut Rosé is een heerlijk lichte wijn, maar heeft ook een rijk, wijnachtig karakter, een goede frisheid en heerlijke aromatische nuances, romig van textuur.

Dit een glinsterende mooi rosé gekleurde champagne met delicate bubbels. De cuvée heeft aroma’s van framboos, wilde aardbeien, roze grapefruit, acaciabloesem en pioenroos, vleugje anijs en munt. Met zuurstof geeft het zwarte bes, perzik, zacht romig krijt, passievrucht en de bedwelmende geur van rozen. Er zijn ook tonen van peer, rode bes, amandelen, citroen en zoethout.

In de smaak is deze soepel en fris met een zacht en romige bruis gevolgd door een zachte, stevige fruitigheid met fraaie zuren. Het is mineraal, rijp fruit met een duidelijke beet en kruiden.

 

De Grote Hamersma: 9+
Wat vertelt de fles me al? Biologisch-dynamisch. Maar dat wist ik al van al zijn blanke broeders. Vooral chardonnay, met nog vijf procentjes pinot noir voor de couleur locale. Fruit uit het voor chardonnay zo beneficiaire jaar 2009: rijp en weldadig. Een vederlichte dosage van maar 3 gram op de liter. Zo fris, schoon en levendig. Oerbosaardbeitjes. Zachtjes neuriënde zuren. Fluisterende framboos, ingevlochten in een millefeuille met banketbakkersmarsepein. Manzanilla-spatten op een net gestucte muur. Roze wolk.