Leclerc Briant

Abyss 2013

195,00

Korting

6 flessen 2,50 - 192,50
3 flessen 3,00 - 192,00
Aroma

Fris, jodiumachtige tonen van schelpdieren, patisserie, mango, ananas, clementine, zwarte bes, pomelo en wijnstokperziken (bloedperzik), meidoornbloesem.

Smaak

Zuiver, romig, knapperig fruit, citrus en pomelo, mineraal, ziltig.

Druif

34 Pinot Noir – Avenay-Val-d’Or
33% Meunier – Vrigny
33% Chardonnay – Bisseuil

Dosage

0 g/l

Vinificatie

Minimaal 32 maanden gerijpt ‘sur lattes’ en aansluitend 12 maanden gerijpt op de zeebodem.

Regio

Avenay-Val-d’Or, Vrigny, Bisseuil in Montagne de Reims

Categorie

Blend, Millésimé, Brut Nature, Biologisch, Biodynamisch, Vegan, Duurzaam.

Alcohol

12%

ProductcodeBR150613

De cuvée Abyss is een unieke champagne. Naar het voorbeeld van eerder gevonden champagne op de zeebodem heeft Leclerc Briant er nu voor gekozen het bewust als rijpingsmethode toe te voegen aan het creëren van de productiemethode. Zo heeft deze champagne ná dégorgement, maandenlang in de diepte van de oceaan verder gerijpt. Een champagne vol met energie!

De druiven zijn speciaal geselecteerd uit wijngaarden die bekend staan om hun oppervlakkige kalkgrond, en daarmee volgens Leclerc Briant perfect geschikt voor de omstandigheden op de zeebodem in de baai van Stiff, vlak bij het eiland Ushant, in Bretagne.

Een intense, lichtgele kleur. De aroma’s geven de indruk van een volwassen fris champagne met jodiumachtige tonen van schelpdieren, van torrefactie, patisserie, mango, ananas, clementine, zwarte bes, pomelo en wijnstokperziken (bloedperzik). Vervolgens ontstaan er tonen van vochtig krijt, abrikoos, citroen, meidoornbloesem en anjers, peer, rode appels, bramen, verse druiven, kersen en papavers.

In de smaak zuiver en romig. Heeft een knapperige fruitigheid met een mooie zuurgraad van citrus en pomelo. Het is mineraal, ziltig en nauwkeurig.