J.M. Goulard

La Charme

39,50

Korting

2 flessen 1,50 - 38,00
6 flessen 2,50 - 37,00
Aroma

Vanille, fruit, noten.

Smaak

Vol, romig, noten, vanille, rijp fruit.

Druif

100% Meunier

Dosage

6 g/l

Regio

Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry

Vinificatie

60% gerijpt op houten vaten, totaal 30 maanden gerijpt.

Categorie

Blanc de Noirs, Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0206SA

Sinds enige tijd heeft Jean Marie een nieuwe champagne aan het assortiment toegevoegd. Gedurfd als je bedenkt dan het assortiment van Goulard al heel succesvol is.

Het is een champagne die is gemaakt van alleen de blauwe druif Meunier. Volkomen passend, want dit gebied staat juist bekend vanwege deze druif. En met recht heeft deze champagne de prachtige naam La Charme gekregen. Goed te combineren met een diner.

Jean Marie vertegenwoordigt de derde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.

Samen met zijn vrouw en Damien, één van zijn drie zoons produceert Goulard een unieke champagne. Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond. En er wordt duurzaam gewerkt.

Gastvrije charme van Goulard
Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is ook zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Vakblad Perswijn: 16 punten
Breed en krachtig, fijne mousse, hazelnoten, weelderig en rijp, lekker romig en vol, lengte.

Zilver - Concours des Vignerons Indépendants
Zilver - International Wine & Spirits Competition