Dom Pérignon

Dom Pérignon 2008

Uitverkocht

Aroma

Complex, licht, witte bloemen, citrus, steenfruit, iets anijs en munt. Daarnaast kruidige, houtachtige en geroosterde tonen.

Smaak

Slank, minimalistische, pure, strakke, atletisch karakter, fijne zuurgraad.

Druif

50% Chardonnay, 50% Pinot Noir

Dosage

4% g/l

Vinificatie

Minimaal 8 jaar gerijpt, vinificatie op inox.

Jaar

2008

Categorie

Brut, Millésimé, Blend

Alcohol

12%

ProductcodeBR110108

De Dom Pérignon is alleen een vintage / millésime champagne. In dit geval van het jaar 2008. Elke vintage is een creatie en uniek, die zowel het karakter van het jaar als het karakter van Dom Pérignon uitdrukt. De Dom Pérignon Vintage 2008 is de 44e jaargang van deze verfijnde cuvée de prestige Champagne die op de markt komt – sinds de eerste, de jaargang 1921.

Na minstens acht jaar rijping in de kelders, belichaamt de wijn de perfecte balans van Dom Pérignon, de complete harmonie.

2008: Een Champagne wonder.

Het jaar 2008 werd gedomineerd door grijze, bewolkte luchten – een uitzondering in een decennium wat gekenmerkt door de vele zonneschijn. Toen de oogst op gang kwam, waren de weersomstandigheden eindelijk perfect: blauwe luchten en langdurige noord-noordoostelijke winden. De druiven waren rijper – dan ook maar iemand durfde te hopen – en hadden een uitstekende balans. De wijnstokken waren in perfecte gezondheid.

Aan de stevige zuurgraad, intense en aromatische zuiverheid die wordt verwacht van het jaar 2008, voegt Dom Pérignon diepte, dichtheid en complexiteit toe.