Rousseaux-Batteux

Grand Cru Louvois Le Mont 2018

54,50

Aroma

Verkwikkend fris, citrus.

Smaak

Krachtig, verfijnd, citrus, zachte textuur, blauw fruit, complexiteit.

Druiven

100% Pinot Noir

Jaar

2018

Vinificatie

Vinificatie en de eerste gisting in eiken vaten. Minimaal 3 jaar gerijpt.

Regio

Montagne de Reims, Grand Cru Louvois

Dosage

2-3 g/l

Categorie

Blanc de Noirs, Extra Brut, Duurzaam, Grand Cru

Alcohol

12% alcohol

Verkoop

Deze champagne is uitsluitend voor de Nederlandse markt. / This champagne is exclusively for the Dutch market.

ProductcodeBR320418

ONLY FOR DUTCH MARKET

Dit is een ongekende parel in het assortiment van Rousseaux Batteux. En daarnaast ontzettend zeldzaam. Het is een Blanc de Noirs uit Louvois. Een gemeente waar vrijwel geen unieke champagne van wordt gemaakt. Veel van de druiven worden vaak in andere cuvees geblend. Zoals Bollinger dat bijvoorbeeld doet.

Adrien Rousseaux had al snel door dat de druiven van deze specifieke wijngaard zo uniek zijn dat er een lieu-dit champagne van gemaakt moest worden. En wat zijn we blij dat hij dat heeft gedaan. Dit is een Blanc de Noirs maar dan een klasse apart. Zo heb je het nog niet eerder geproefd. Het is een millésime van het jaar 2018.

De wijngaard onderscheidt zich vanwege de enorme kalk wat aan de oppervlakte ligt. Zo is dat ook te zien op het label met een foto van de wijngaard. Dat maakt dat je bij het proeven bijna zou denken dat het een Blanc de Blancs is.
Heel bijzonder. De wijngaard is 23,25 are en geplant in 1961 en daardoor met recht ‘vieilles vignes’, oude planten. Wat extra complexiteit aan de wijn geeft.

Er wordt duurzaam gewerkt in de wijngaard en geen chemische middelen gebruikt. De eerste (alcoholische) gisting heeft plaatsgevonden in eiken vaten. Er vindt geen filtratie en koude stabilisatie plaats. De champagne heeft drie jaar gerijpt ‘sur lattes’ (in de fles). Er zijn 642 flessen van gemaakt.

Een uitmuntende zeldzame Blanc de Noirs van de Grand Cru Louvois!

Vanwege de beperkt beschikbaarheid is deze champagne is uitsluitend voor de Nederlandse markt. Indien we toch een order ontvangen en annuleren vanwege deze reden, vindt de terugbetaling plaats minus de administratiekosten. / This champagne is exclusively for the Dutch market, due to limited availability. If we do get an order which has to be cancelled for this reason, the refund will be done minus the administration costs.

Andere suggesties…