Rousseaux-Batteux

Grand Cru Les Grandes Voyettes 2018

46,75

Aroma

Aroma's en fruit van Pinot Noir met duidelijke minerale tonen.

Smaak

Blauw fruit, romigheid, citrustonen en finesse.

Druiven

50% Pinot Noir, 50% Chardonnay

Jaar

2018

Vinificatie

Vinificatie en de eerste gisting zijn gedaan in eiken vaten. Minimaal 3 jaar gerijpt.

Regio

Montagne de Reims, Grand Cru Verzenay

Dosage

2-3 g/l

Categorie

Blend, Extra Brut, Duurzaam

Alcohol

12% alcohol

Verkoop

Deze champagne is uitsluitend voor de Nederlandse markt. / This champagne is exclusively for the Dutch market.

ProductcodeBR320218

ONLY FOR DUTCH MARKET

Een prachtige blend van uit de Grand Cru gemeente Verzenay. Vooral bekend vanwege de Pinot Noir maar de Chardonnay hier, is daarom nog meer speciaal. Het is een Millésime, oftewel vintage van het geweldige jaar 2018!

Het is een 50/50 cuvee. Waarbij de Pinot Noir wijngaard is geplant in 1953 en dus met recht oude stokken, wat nog meer complexiteit aan de wijn geeft. Dit ras staat aan de onderkant van de helling. De Chardonnay wijngaard is veel jonger en geplant in 2013 en gelegen aan de bovenkant van de helling. En geeft mooie frisse milde tonen.

Het is een zeer gebalanceerde champagne. Het etiket laat een foto van vroeger zien in de betreffende ‘lieu-dit’ Les Grandes Voyettes (22,46 are), met de familie. Het toont hoe Adrien, de wijnmaker, emotioneel betrokken is bij zijn wijngaarden. En dat graag wil uiten.

Er wordt duurzaam gewerkt in de wijngaard en geen chemische middelen gebruikt. De druiven worden direct samen geperst in een pers van 2000 kilo oftewel 12,75 hectoliter. Normaliter wordt een pers van 4000 kilo gebruikt. Door een kleinere pers te gebruiken worden de druiven met nóg meer aandacht en precisie geperst. De eerste (alcoholische) gisting vindt plaats in eiken vaten. Er vindt geen filtratie en koude stabilisatie plaats.

Een serieuze en kwaliteitswijn van de meest kalkrijke wijngaard in de hele Grand Cru Verzenay!

Vanwege de beperkt beschikbaarheid is deze champagne is uitsluitend voor de Nederlandse markt. Indien we toch een order ontvangen en annuleren vanwege deze reden, vindt de terugbetaling plaats minus de administratiekosten. / This champagne is exclusively for the Dutch market, due to limited availability. If we do get an order which has to be cancelled for this reason, the refund will be done minus the administration costs.