Rousseaux-Batteux

Grand Cru Cuve Nº 9 2018

61,00

Aroma

Zuiver, licht blauw fruit.

Smaak

Verfijnd, citrus, blauw fruit, zuiver, finesse.

Druiven

70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

Jaar

2018

Vinificatie

Vinificatie en alcoholische vergisting in inox. Minimaal 3 jaar gerijpt 'sur lattes'.

Regio

Montagne de Reims, Grand Cru Verzenay en Grand Cru Louvois

Dosage

3 g/l

Categorie

Blend, Extra Brut, Duurzaam, Grand Cru

Alcohol

12% alcohol

Verkoop

Deze champagne is uitsluitend voor de Nederlandse markt. / This champagne is exclusively for the Dutch market.

ProductcodeBR320318

ONLY FOR DUTCH MARKET

Een heerlijk zuivere blend cuvée van Rousseaux Batteux. Gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay die in het vat – cuve – 9 zat. Hij vond het zo’n bijzondere wijn dat hij besloot er een unieke champagne van te maken. En wat een goede keuze!

De champagne heeft een geweldig mooie spanning, finesse en heeft, zoals Adrien zegt ‘chalky sensations’ oftewel sensaties die ontstaan door de kalkrijke grond.

De blend is samengesteld met Chardonnay (30%) en Pinot Noir (70%) uit Verzenay en Louvois. Het is een millésime van het prachtige en kwalitatieve jaar 2018.

Er wordt duurzaam gewerkt in de wijngaard en geen chemische middelen gebruikt. De eerste (alcoholische) gisting heeft plaatsgevonden in eiken vaten. Er vindt geen filtratie en koude stabilisatie plaats. De champagne heeft drie jaar gerijpt ‘sur lattes’ (in de fles). Er zijn 642 flessen van gemaakt.

Een prachtige zuivere Grand Cru blend uit de Grand Montagne de Reims!

Vanwege de beperkt beschikbaarheid is deze champagne is uitsluitend voor de Nederlandse markt. Indien we toch een order ontvangen en annuleren vanwege deze reden, vindt de terugbetaling plaats minus de administratiekosten. / This champagne is exclusively for the Dutch market, due to limited availability. If we do get an order which has to be cancelled for this reason, the refund will be done minus the administration costs.

Andere suggesties…