Rémi Leroy

Extra Brut

47,50

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50

Aroma

Fris, iets kruidig, blauw fruit, brioche

Smaak

Kruidige tonen en blauw fruit, maar ook wat peper, elegante mousse

Druiven

70% Pinot Noir, 20% Chardonnay, 10% Meunier

Dosage

3 g/l

Vinificatie

Gevinifieerd voor 85% in inox en 15% in houten vaten, 30% reservewijn en minimaal 2 jaar gerijpt.

Regio

Côte des Bar, Bar sur Aube.

Categorie

Blend, Extra Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0603SA

Deze champagne heeft een frisse en complexe expressie. De champagne heeft kruidige tonen en blauw fruit, maar ook brioche en peper. Er zit een mooie spanning in de wijn en is rond, heeft structuur en een aanhoudende afdronk. Een hele delicate champagne.

De champagne is gevinifieerd voor 85% in inox en 15% in houten vaten.
De lijnen op het label is een tekening van de wijngaarden.

Hij werkt zo duurzaam en biologisch mogelijk en heeft ongelooflijk veel liefde voor zijn wijngaarden. Hij is een zeer gedreven wijnmaker en maakt prachtige champagnes.

Rémi Leroy is een nieuwe jonge champagne producent. Hij is oenoloog en landbouwkundig ingenieur, opgeleid in Bordeaux. Na deze studie raakte hij verslingerd aan het wijn maken en besloot het bedrijf van zijn vader over te nemen in 2009. Zijn vader en generaties daarvoor waren champagneboeren die de druiven verkochten aan de grote champagnehuizen.

Met de 8 hectare gelegen rondom Meurville in Côte des Bar, het zuidelijke deel van de Champagne is hij de uitzondering in deze regio als nieuwe producent. De grond bestaat hier uit klei en kalksteen. De wijngaarden van Rémi liggen op hellingen met kimmeridgien, grond met resten van fossielen. De wijnstokken moeten hier moeite doen om te kunnen groeien wat de kwaliteit van de druiven juist ten goede komt.

Van de gehele productie bestaat 72% uit Pinot Noir, de koning van de druiven in Côte des Bar, 20% Chardonnay en 8% Meunier. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 23 jaar. Er wordt zo duurzaam als mogelijk gewerkt. De gisting vindt plaats in kleine inox vaten en eiken vaten uit de Bourgogne. Waarbij elk perceel apart wordt gevinifieerd voor een optimale assemblage. Er vindt geen filtering plaats. De stijl van het huis is een lange rijping te geven en een zo laag mogelijke dosage toe te voegen.

Vakblad Perswijn: 16,5 punten - zeer goed/excellent
Geur: breed, noten, toast, citrus, complex
Smaak: mooi intens, zuren, droog, lengte

De Grote Hamersma: 9-
Lees meer over Leroy bij zijn Blanc de Noirs. Ziehier zijn inspanning met noir et blanc. Resultaat: een sinteldroge extra brut. Fijne mousse. Beendroog. Frisheid. Direct. Ziltheid. Wat jodium. Snufje peper. Sherry-toontje. Heel fijn geprijsd.

Andere suggesties…