Pierre Mignon

Clos des Graviers 2009

Uitverkocht

Aroma

Brioche, kruidig, citrus, toast, cacao, peper.

Smaak

Verfijnde aanzet, fijne mousse, gebalanceerd, kruidig, mineraal, rond.

Jaar

2009

Druiven

50% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 10% Meunier

Vinificatie

3 maanden gerijpt in houten vaten van 300 liter, minimaal 8 jaar gerijpt 'sur lattes'

Regio

Le Breuil, Vallée de la Marne

Dosage

8,95 g/l

ProductcodeBR200109

Deze Clos is een single vineyard champagne van Le Breuil in de Vallée de la Marne.
Pierre Mignon zegt hierover;
‘Le Breuil kenmerkt zich door iets koeler klimaat dan direct omgeving en geeft wat meer spanning in de wijn, en heeft hier wat hogere zuurgraad, meer structuur en iets gematigde rijpheid.’
Het terroir bestaat uit kalk, krijt en kleigrond.

De druiven zijn geplant door Alex Mignon in de 1950’rs. De keien in de wijngaard gebruikte hij voor het afschermen van de wijngaard, om zodoende de ’clos’ (ommuurde wijngaard) te creëren.

De champagne heeft een verfijnde en aanhoudende mousse en een prachtige gouden kleur. De aroma’s zijn van exotisch fruit, hints van cacao en peper. Smaak is rond, kruidig en gelaagd met de minerale tonen die zo herkenbaar zijn van champagne. Een prachtige champagne van het oogstjaar 2009.

Pierre Mignon is een champagneproducent in de Vallée de la Marne en gevestigd in Le Breuil. Vooral bekend van de Meunier druiven. Ze hebben een rijke historie in de Champagne en reeds vijf generaties van wijnboeren en nu dus ook zelfstandig producerend. De huidige eigenaren Pierre en zijn vrouw Yveline Mignon werken samen met de twee kinderen Céline en Charles.

Ze bezitten 17 hectare wijngaarden in de Vallée de la Marne en Côte des Blancs.
Het totaal aan druiven is als volgt verdeeld; Meunier (60%), Chardonnay (30%), Pinot Noir (10%).

De Mignon familie hanteert een streng beleid in de selectie van de druiven en het persen waardoor uitsluitend het beste sap wordt gebruikt voor de champagnes. Ook zorgt het ervoor dat ze beperkt filteren waardoor de aroma’s en smaken maximaal worden behouden voor de cuvées.