Person

Premier Cru Clos des Belvals 2008

496,75

Korting 3 flessen - €3

Aroma

Witte bloemen, toast, complex.

Smaak

Complex, intens, witte bloemen, brioche, kalkachtig, zilt, steenfruit.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

5 g/l

Vinificatie

Biologisch dynamische productie, minimaal 8 jaar gerijpt, vinificatie op hout en inox , geen malolactische fermentatie, wel filtering.

Regio

Côte de Blancs

Categorie

Clos, Blanc de Blancs, Premier Cru, Brut, Biologisch-dynamisch

Alcohol

12%

ProductcodeBR070606

Deze champagne is gemaakt van het oogstjaar 2008 en komen uitsluitend van de Clos wijngaard die meer dan 45 jaar oud is. Sommige planten zijn zelfs 65 jaar oud. De Clos zelf bestaat meer dan 100 jaar en betreft 1,2 hectare. Deze ommuurde wijngaard is prachtig gelegen voor de ontvangstruimte van het huis. De Clos was vroeger van de nabij gelegen Abdij en later van de familie Geoffrey, de huidige wijnmaker van Dom Pérignon van wie Person het in 2006 heeft gekocht.

Voor deze uitzonderlijke cuvée worden de allerbeste druiven geselecteerd. De familie Geoffrey heeft er altijd biologisch dynamisch gewerkt wat Person heeft voortgezet. De wijngaard wordt bewerkt met behulp van paarden en kippen. En zelfs kruidenthee wordt voor de wijngaard gebruikt.

De champagne heeft een warme gouden kleur en een delicaat fijne mousse. De wijn is oude vaten uit de bourgogne gerijpt en er heeft met regelmaat ‘bâtonnage’ plaatsgevonden. Dit heeft de finesse, elegantie en vinositeit versterkt. De met aroma’s kenmerken zich als van witte bloemen, geroosterd, kalkachtig met zoute tonen.

De champagne is zeer elegant en rijk in smaak tegelijk. Deze champagne heeft een enorm indrukwekkende complexiteit. Het is een ongelooflijk vrouwelijke champagne en een wijn die direct aandacht vraagt.

De biodynamische champagneproducent met een prachtige Clos wijngaard!

In 1999 is Dominique Person gestart met het maken van zijn eigen champagne. Hij is de vierde generatie in de Champagne die zich bezighouden met de productie. De grote omslag was dat zijn ouders tot dan toe wijnboeren waren die de druiven verkochten aan champagnehuizen. Dominique wilde echter zijn droom waarmaken en is gestart met eigen productie in Vertus, de Côte de Blancs. Kenmerkend voor dit terroir is de grote hoeveelheid krijt en kalk wat bijzonder goed werkt voor de Chardonnay.

Dominique heeft 13 hectare Chardonnay en 2 hectare Pinot Noir grotendeels in Grand Cru en Premier Cru gemeentes en een kleine wijngaard in de Aube. Hij produceert per jaar 20.000 flessen en werkt biologisch dynamisch. Dat betekent dat hij geen gebruik maakt van chemische middelen en daarnaast ook werkt conform de stand van de zon en de maan. Hij gelooft erin dat dit de kwaliteit van zijn champagne nog meer ten goede komt.

En daar denk hij niet alleen zo over. Want Roederer en Krug kopen ook graag zijn druiven.

Clos des Belvals

Bijzonder is dat Person een Clos wijngaard heeft. Dat is een ommuurde wijngaard, prachtig gelegen voor de ontvangstruimte van het huis. De Clos was vroeger van de nabij gelegen Abdij en later van de familie Geoffrey, de huidige wijnmaker van Dom Pérignon van wie Person het in 2006 heeft gekocht.

De Clos wijngaard is meer dan 45 jaar oud. Sommige planten zijn zelfs 65 jaar oud. De Clos zelf bestaat meer dan 100 jaar en betreft 1,2 hectare. Voor deze uitzonderlijke champagne worden de allerbeste druiven geselecteerd. De familie Geoffrey heeft er altijd biologisch dynamisch gewerkt wat Person heeft voortgezet. De wijngaard wordt bewerkt met behulp van paarden en kippen. En zelfs kruidenthee wordt voor de wijngaard gebruikt.