Krug

Rosé 26 Edition

325,00

Aroma

Rozenbottels, moerbeien, rode bessen, pioenroos, peper en roze pompelmoes.

Smaak

Delicate smaken van honing, citrus en gedroogd fruit met een lange afdronk.

Druif

44% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 26% Meunier, waarvan 33% reserve.

Dosage

6 g/l

Vinificatie

7 jaar gerijpt, blend met Saignée methode

Categorie

Rosé, Brut

Alchol

12%

ProductcodeBR120226

Deze Rosé champagne is ontstaan door de vijfde generatie van de Krug familie. Met als ideaal dat deze ieder jaar opnieuw gemaakt kan worden. Een Rosé gekenmerkt door zijn verfijnde elegantie en karakter.

Deze champagne is een delicate mix van wijnen van verschillende wijngaarden uit één jaar, gecombineerd met een aantal wijnen uit eerdere jaren uit de enorme reserve ‘bibliotheek’ van het huis. Vervolgens aangevuld met traditioneel gemacereerde (Saignée methode – schilrijping) Pinot Noir om structuur en kruiden toe te voegen. De Rosé heeft ongeveer zeven jaar in de kelders van Krug liggen rijpen.

Deze 26’e editie bestaat uit; 28 wijnen van 7 verschillende jaren, waarbij het jongste en de basis het oogstjaar 2014 is en de het oudste 2005. De Rosé is aangevuld met 11% Pinot Noir met schilweking uit het basisjaar van de percelen in Aÿ and Taissy. De gehele blend is 44% Pinot Noir, 30% Chardonnay en 26% Meunier. Van het geheel is 33% reserve wijn uit de oudere oogstjaren.

Het oogstjaar 2014 kenmerkt zich als een grillig jaar in de Champagne dat schommelde tussen hete, droge perioden
en koele regenachtige periodes. Wijnstokken ontwikkelden zich onder goede omstandigheden en zorgden voor een royale oogst. Door het contrasterende weer bleef de frisheid behouden en resulteerde dit in een grote heterogeniteit in de hele regio.

Deze rosé heeft een subtiele lichtroze kleur. Het heeft aroma’s van rozenbottels, gerookte ham, moerbeien, rode bessen, pioenroos, peper en roze pompelmoes. Het heeft delicate smaken van honing, citrus en gedroogd fruit met een lange afdronk, versterkt door de fijne bubbels maken de ervaring compleet.

Deze champagne is prachtig als aperitief en gaat ook goed bij hartige en kruidige gerechten.

Voor Joseph Krug was plezier de essentie van champagne. Zijn droom: ieder jaar dezelfde champagne van de allerbeste kwaliteit maken, ongeacht de weersomstandigheden. In zijn kersenrode notitieboekje schrijft hij vanaf 1843 zijn kennis en unieke aanpak op voor zijn zoon Paul en alle generaties na hem, met vandaag de dag Olivier Krug als zesde generatie.

Krug is het eerste huis om enkel Cuvée de Prestige champagnes te maken. De oogst wordt per zorgvuldig geselecteerde wijngaard apart geproefd, vergist en gerijpt – deels op eikenhouten vaten. Dit biedt het huis een ongeëvenaard palet aan reservewijnen om mee te assembleren. Er is geen hiërarchie tussen de zeven champagnes van Krug. Het zijn zeven verschillende expressies van de natuur, allen van onbetwiste kwaliteit en zonder onderlinge hiërarchie. Het enige verschil is de relatieve schaarste.

Krug is onderdeel van LVMH.

Essi Avellan MW: 96/100
'Deep, orange-toned salmon colour. The nose delivers an instant 'wow' in its complex toastiness and fragrant, sweet Pinot Noir aromatics. Ripe cherries, crushed raspberries, orange peel, rose petals, oriental spices and even high-quality leather notes. The palate is still a little more reserved than the generous nose, but it's beautifully fresh and lively, bringing an exciting edge of delicacy to this fruit-packed wine. Really a great edition, full of delicious summer flavours and ready to impress.'

Andere suggesties…