Krug

Grande Cuvée

174,00

Korting

6 flessen 2,50 - 171,50
Aroma

Geroosterd brood, bloemen, brioche, citroen en grapefruit.

Smaak

Hazelnoot, nougat, rijp, gedroogd fruit, amandelen, zoete specerijen en honing.

Druif

45% Pinot Noir, 39% Chardonnay, 16% Meunier, waarvan 42% reserve-wijn

Dosage

6 g/l

Vinificatie

7 jaar gerijpt, Cuvée 167

Categorie

Blend, Brut

Alchol

12%

ProductcodeBR1201SA

Deze champagne is de personificatie van het huis Krug. De champagne is een abolute multi-vintage en gemaakt van maar liefst 140 wijnen van minimaal 10 jaren, waarvan de oudste 1998 is. Deze Grande Cuvée is de ‘167’e Edition’ en heeft als basisjaar 2011.

Hij heeft een uitzonderlijke finesse. Al jaren staat Krug aan de top en dat is omdat de cuvées met zeer veel zorgvuldigheid worden gemaakt. De champagne heeft 7 jaar gerijpt. En is een champagne die ook heel goed thuis verder kan rijpen.

De champagne heeft volgens de wijnmaker Eric Lebel een unieke overvloed aan aroma’s en smaken.

De champagne heeft aroma’s van geroosterd brood, bloemen en brioche. Maar ook citroen en grapefruit. In de smaak hazelnoot, nougat, rijp en gedroogd fruit, amandelen, zoete specerijen en zelfs honing. Tegelijkertijd heeft de champagne prachtige frisheid. Een champagne met een elegante mousse. Deze champagne weet je echt te ontroeren, een ware traktatie.

Voor Joseph Krug was plezier de essentie van champagne. Zijn droom: ieder jaar dezelfde champagne van de allerbeste kwaliteit maken, ongeacht de weersomstandigheden. In zijn kersenrode notitieboekje schrijft hij vanaf 1843 zijn kennis en unieke aanpak op voor zijn zoon Paul en alle generaties na hem, met vandaag de dag Olivier Krug als zesde generatie.

Krug is het eerste huis om enkel Cuvée de Prestige champagnes te maken. De oogst wordt per zorgvuldig geselecteerde wijngaard apart geproefd, vergist en gerijpt – deels op eikenhouten vaten. Dit biedt het huis een ongeëvenaard palet aan reservewijnen om mee te assembleren. Er is geen hiërarchie tussen de zeven champagnes van Krug. Het zijn zeven verschillende expressies van de natuur, allen van onbetwiste kwaliteit en zonder onderlinge hiërarchie. Het enige verschil is de relatieve schaarste.

Krug is onderdeel van LVMH.