J.M. Goulard

Special Club 2014

53,50

Korting

2 flessen 1,50 - 52,00
6 flessen 2,50 - 51,00
Aroma

Bloemen, citrus, bergamot, ananas, kruiden.

Smaak

Fris, filmend, gebalanceerd, verfijnd, citrus, rood fruit, complex, lange afdronk.

Druif

40% Pinot Noir, 36% Chardonnay, 24% Meunier

Jaar

2014

Dosage

6 gr/l

Vinificatie

Minimaal 4 jaar gerijpt.

Regio

Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry.

Categorie

Blend, Millésime, Brut.

Alcohol

12%

ProductcodeBR020813

Deze champagne is gemaakt als onderdeel van de Club de Trésors (schatten) waar Goulard samen met een groep zelfstandige producenten lid van is. Het is de oudste ‘club’ in de Champagne en hebben strenge regels wat betreft vinificatie. Ook worden de ingebrachte champagnes getoetst door de andere leden of deze voldoet aan de kwaliteitseisen. Zo wordt de champagne twee keer tijdens de productie geproefd door een jury bestaand uit oenologen en wijnmakers. Na goedkeuring wordt de champagne als Special Club cuvée toegevoegd.

Deze delicate champagne heeft prachtig aroma van bloemen, citrus, bergamot, ananas, kruiden. De smaak is fris en krachtig, filmend en zacht en heeft een lange afdronk. Het is een gebalanceerde champagne met zure en zoet fruittonen. Tegelijkertijd complex door de lange rijping en met veel finesse en elegantie. Uitsluitend gemaakt van één oogstjaar.

Jean Marie vertegenwoordigt de derde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.

Samen met zijn vrouw en Damien, één van zijn drie zoons produceert Goulard een unieke champagne. Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond.

Gastvrije charme van Goulard
Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is ook zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.