J.M. Goulard

Paul Tradition – Magnum

75,50

Aroma

Licht, fris, fruitig, open.

Smaak

Geel fruit, witte vruchten, fruitig, zacht.

Druif

75% Meunier, 25% Pinot Noir

Dosage

9 g/l

Vinificatie

2 jaar gerijpt

Categorie

Blanc de Noirs, Magnum, Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0202SA

Deze verassende brut is heerlijk fris, soepel en perfect als aperitief. Het is een ‘blancs de noirs’: een subtiel sprankelende champagne samengesteld van de donkere druiven. Een brut van zeer hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs.

Met regelmaat wint deze champagne prijzen.

Een fles in feestelijk groot formaat met 1,5L om samen van te genieten.

J.M. Goulard historie
Damien vertegenwoordigt de vierde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.
Het domein is gestart door Paul Goulard. Met zijn zorgzame en genereuze karakter wijdde hij zijn leven aan het bewerken van het land als boer en wijnboer. Later werkte zijn zoon, Jean-Marie Goulard met hem samen op het landgoed.

In 1978 zijn Jean-Marie en zijn vrouw Martine hun eigen productie gestart. Zij waren toegewijd aan de kwaliteit van hun champagnes en beoefenden de traditionele wijnbouw. Op dezelfde manier als hun voorouders van tuinders en boeren, zorgden zij dagelijks voor erfgoed.
De drie zonen: Sébastien, Sylvain en Damien, waren van jongs af aan vervlochten met het bedrijf. Alleen al door de bezoeken van de champagneliefhebbers voor aankoop. In 2012 heeft Damien het bedrijf overgenomen.

Visie en werkwijze
De wens van Damien was om de traditie van zijn ouders te bestendigen. En daarbij het terroir van het Massif de Saint Thierry tot uitdrukking te laten komen in zijn wijnen. Zijn broer Sébastien is oenoloog en helpt ook bij het ontwikkelen van de cuvées.
Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond.
Meunier, de meest vertegenwoordigde druif bij J.M. Goulard, staat op zand-klei grond en dat is juist wat extra verfijning geeft aan de Meunier champagne.

Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Certificering
Er wordt duurzaam gewerkt. Hij ziet zijn wijngaarden liever als een tuin met een grote biodiversiteit. Op dit moment is het huis 'in conversie' naar de biologische certificering.

Vakblad Perswijn: 15 punten
Aroma: Mooi fris, sappig, levendig.
Smaak: peer, citrus, klein bittertje, lekkere klassieke champagne.

De Grote Hamersma: 8
Niet beendroog. Glooiend geel fruit. Discrete witte vruchten. Nootscenario. Fijn-gistig. Vieve, gesoigneerde Champagne. En zo veel karaktervoller dan veel van de instapmodellen van De Grote Merken.

Zilver - International Wine & Spirit Competition 2012
Zilver - Concours Mondial de Bruxelles 2010 en 2008.
Goud - Concours Mondial de Bruxelles 2007
Brons - Challenge international Du Vin 2007