J.M. Goulard

La Sereine

36,00

Korting

2 flessen 1,50 - 34,50
6 flessen 2,50 - 33,50
Aroma

Frambozenjam, witte bloemen, gekonfijte sinasappel.

Smaak

Delicate en smaakvolle champagne. Witte perzik, mango, hazelnoot, klein bittertje.

Druif

35% Pinot Noir, 35% Meunier, 30% Chardonnay

Dosage

7 g/l

Vinificatie

10% op hout gerijpt, rest op inox, 40 maanden gerijpt 'sur lattes'.

Regio

Massif de Saint Thierry

Alcohol

12%

ProductcodeBR0210SA

La Sereine, oftewel de serene.

Het is een champagne van de klassieke druiven. Waarbij deze maar liefst 40 maanden heeft gerijpt in de fles. Tijdens de vinificatie is 10% op hout gerijpt. Dat zorgt voor veel smaak en complexiteit met delicate bubbels.

J.M. Goulard bewijst keer op keer dat zij met een breed palet de kunst van champagne maken verstaan. Elke cuvée is verschillend en toont aan hoe divers champagne kan zijn!

J.M. Goulard historie
Damien vertegenwoordigt de vierde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.
Het domein is gestart door Paul Goulard. Met zijn zorgzame en genereuze karakter wijdde hij zijn leven aan het bewerken van het land als boer en wijnboer. Later werkte zijn zoon, Jean-Marie Goulard met hem samen op het landgoed.

In 1978 zijn Jean-Marie en zijn vrouw Martine hun eigen productie gestart. Zij waren toegewijd aan de kwaliteit van hun champagnes en beoefenden de traditionele wijnbouw. Op dezelfde manier als hun voorouders van tuinders en boeren, zorgden zij dagelijks voor erfgoed.
De drie zonen: Sébastien, Sylvain en Damien, waren van jongs af aan vervlochten met het bedrijf. Alleen al door de bezoeken van de champagneliefhebbers voor aankoop. In 2012 heeft Damien het bedrijf overgenomen.

Visie en werkwijze
De wens van Damien was om de traditie van zijn ouders te bestendigen. En daarbij het terroir van het Massif de Saint Thierry tot uitdrukking te laten komen in zijn wijnen. Zijn broer Sébastien is oenoloog en helpt ook bij het ontwikkelen van de cuvées.
Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond.
Meunier, de meest vertegenwoordigde druif bij J.M. Goulard, staat op zand-klei grond en dat is juist wat extra verfijning geeft aan de Meunier champagne.

Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Certificering
Er wordt duurzaam gewerkt. Hij ziet zijn wijngaarden liever als een tuin met een grote biodiversiteit. Op dit moment is het huis 'in conversie' naar de biologische certificering.

Vakblad Perswijn: 16 punten - zeer goed
Geur: kruiden, rijpe appel, noten, toast
Smaak: stevig, droog, gerijpt, goede mousse