J.M. Goulard

La Charme

52,00

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50

Aroma

Vanille, fruit, noten.

Smaak

Vol, romig, noten, vanille, rijp fruit.

Druif

100% Meunier

Dosage

6 g/l

Regio

Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry

Vinificatie

60% gerijpt op houten vaten, totaal 30 maanden gerijpt.

Categorie

Blanc de Noirs, Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0206SA

Sinds enige tijd heeft Jean Marie een nieuwe champagne aan het assortiment toegevoegd. Gedurfd als je bedenkt dan het assortiment van Goulard al heel succesvol is.

Het is een champagne die is gemaakt van alleen de blauwe druif Meunier. Volkomen passend, want dit gebied staat juist bekend vanwege deze druif. En met recht heeft deze champagne de prachtige naam La Charme gekregen. Goed te combineren met een diner.

Deze champagne heeft al veel mensen positief verrast. En wij begrijpen dat omdat deze champagne echt een prachtige balans heeft van fruit met complexiteit door rijping op hout.

J.M. Goulard historie
Damien vertegenwoordigt de vierde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.
Het domein is gestart door Paul Goulard. Met zijn zorgzame en genereuze karakter wijdde hij zijn leven aan het bewerken van het land als boer en wijnboer. Later werkte zijn zoon, Jean-Marie Goulard met hem samen op het landgoed.

In 1978 zijn Jean-Marie en zijn vrouw Martine hun eigen productie gestart. Zij waren toegewijd aan de kwaliteit van hun champagnes en beoefenden de traditionele wijnbouw. Op dezelfde manier als hun voorouders van tuinders en boeren, zorgden zij dagelijks voor erfgoed.
De drie zonen: Sébastien, Sylvain en Damien, waren van jongs af aan vervlochten met het bedrijf. Alleen al door de bezoeken van de champagneliefhebbers voor aankoop. In 2012 heeft Damien het bedrijf overgenomen.

Visie en werkwijze
De wens van Damien was om de traditie van zijn ouders te bestendigen. En daarbij het terroir van het Massif de Saint Thierry tot uitdrukking te laten komen in zijn wijnen. Zijn broer Sébastien is oenoloog en helpt ook bij het ontwikkelen van de cuvées.
Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond.
Meunier, de meest vertegenwoordigde druif bij J.M. Goulard, staat op zand-klei grond en dat is juist wat extra verfijning geeft aan de Meunier champagne.

Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Certificering
Er wordt duurzaam gewerkt. Hij ziet zijn wijngaarden liever als een tuin met een grote biodiversiteit. Op dit moment is het huis 'in conversie' naar de biologische certificering.

Vakblad Perswijn: 16 punten
Breed en krachtig, fijne mousse, hazelnoten, weelderig en rijp, lekker romig en vol, lengte.

WineLife: winnaar
'Voldoet aan alle eisen. Rijp geel fruit dat bij Meunier past, wat vanille door vergisting en rijping in eikenhout, fijne bite. Ik wil er wel iets bij eten, bijvoorbeeld een goede paté.'

Zilver - Concours des Vignerons Indépendants
Zilver - International Wine & Spirits Competition