J.M. Goulard

Esprit Octavie

44,50

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50

Aroma

Citrus, lichte toasting, fris.

Smaak

Zuiver, rijk, geroosterd brood, noten, citrus, zuren, lichte bitters.

Druif

40% Chardonnay, 30% Meunier, 30% Pinot Noir, 30% van het totaal van reserve.

Dosage

8,4 g/l

Vinificatie

4 jaar gerijpt

Regio

Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry.

Categorie

Blend, Brut.

Alcohol

12%

ProductcodeBR0203SA

Een champagne die met recht het diverse goede reviews heeft gekregen. En de Gouden medaille op het Concours Général Paris. Het is een relatief lichte, fijne champagne en langer gerijpt. Een champagne met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Dé nummer 1 in de jaarlijkse champagnetest van De Telegraaf.

Deze champagne heeft al veel positieve reacties gekregen, lees ze hier.

En nu in nieuwe uitvoering in deze prachtige facet geslepen fles.

J.M. Goulard historie
Damien vertegenwoordigt de vierde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.
Het domein is gestart door Paul Goulard. Met zijn zorgzame en genereuze karakter wijdde hij zijn leven aan het bewerken van het land als boer en wijnboer. Later werkte zijn zoon, Jean-Marie Goulard met hem samen op het landgoed.

In 1978 zijn Jean-Marie en zijn vrouw Martine hun eigen productie gestart. Zij waren toegewijd aan de kwaliteit van hun champagnes en beoefenden de traditionele wijnbouw. Op dezelfde manier als hun voorouders van tuinders en boeren, zorgden zij dagelijks voor erfgoed.
De drie zonen: Sébastien, Sylvain en Damien, waren van jongs af aan vervlochten met het bedrijf. Alleen al door de bezoeken van de champagneliefhebbers voor aankoop. In 2012 heeft Damien het bedrijf overgenomen.

Visie en werkwijze
De wens van Damien was om de traditie van zijn ouders te bestendigen. En daarbij het terroir van het Massif de Saint Thierry tot uitdrukking te laten komen in zijn wijnen. Zijn broer Sébastien is oenoloog en helpt ook bij het ontwikkelen van de cuvées.
Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond.
Meunier, de meest vertegenwoordigde druif bij J.M. Goulard, staat op zand-klei grond en dat is juist wat extra verfijning geeft aan de Meunier champagne.

Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Certificering
Er wordt duurzaam gewerkt. Hij ziet zijn wijngaarden liever als een tuin met een grote biodiversiteit. Op dit moment is het huis 'in conversie' naar de biologische certificering.

Vakblad Perswijn: 15,5 punten
Aroma: Zuiver, hazelnoot, citrus.
Smaak: Voldoende frisheid en sap, goede zuren, mooie bitters, lekker opwekkend.

Bubbeltest Telegraaf: Winnaar
Breed en open, grapefruit, lichte toasting, zacht en smaakvol, heel opwekkend, fijne zuren en finesse.

Nicolaas Klei:
Heel zuiver. Rijker dan veel andere Champagnes. Je proeft van alles, van geroosterd brood en nootjes tot citrus. Hij geeft me een voorjaarsgevoel.
Nicolaas Klei in Winelife, wijnjournalist Elsevier en schrijver van het boekje Omfietswijn.

Delicious:
Kietelchampagne. Engelachtige champagne van een klein familiehuis. Zo zacht, zo lief, zo vol. De gisten bij de tweede gisting op fles mogen vijf jaar rijpen.
Ellen Dekkers, vinoloog en wijnjournalist Delicious.

WineLife: 4****Winelife
Champagne voor overdag. Hij doet denken aan cake, brioche en citroentaartjes. Enerzijds zacht, anderzijds met flinke citrus. Fijne lichtvoetige stijl. Eindigt in vuurwerk.

De Grote Hamersma: 8,5
Huis van de prettige geprijsde, karakteristieke champagnes. Zie ook de Paul Tradition. En vive la Octavie. Gedroogd geel fruit. Lekker wat aardse tonen met dank aan de pinot meunier waarschijnlijk. De mousse verspreidt een aangename rokerigheid. De mond ontdekt sherrytonen. Prettige krachtige champagne.