Goutorbe-Bouillot

Champ de Craie Brut

44,50

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50

Aroma

Witte bloemen, munt en citroen

Smaak

Soepel met fijne zuren en een lange slanke afdronk, mineraal, gekonfijte citroen en amandel

Druiven

100% Chardonnay

Dosage

8 g/l

Vinificatie

Geen malo-lactische vergisting, 30% reserve wijn middels Méthode perpetuelle, minimaal 2,5 jaar gerijpt

Regio

Vallée de la Marne

Categorie

Blanc de Blancs, Brut, duurzaam

Alcohol

12%

ProductcodeBR0802SA

Deze cuvée wordt gemaakt van een wijngaard in Damery met een klei-kalkbodem. Het is een verfijnde Blanc de Blancs mede doordat er gebruik wordt gemaakt van Méthode Perpetuelle. Hierdoor is de cuvée extra complex en geeft rijkdom.

De champagne heeft aroma’s van witte bloemen, munt en citroen. De smaak is soepel en fijne zuren en een lange slanke afdronk. In de smaak kun je mineraliteit, gekonfijte citroen en amandel herkennen.

Goutorbe Bouillot historie
Dit is een producent in Vallée de la Marne en het familieverhaal speelt zich volledig af in het dorpje Damery. Er zijn drie families die het huis Goutorbe Bouillot op de kaart hebben gezet en bestaat sinds 1911. De huidige wijnmaker is Bastien Papleux, zijn grootvader was getrouwd met Goutorbe. Door het overlijden van deze vrouw is hij later opnieuw getrouwd met de grootmoeder van Bastien. Met veel liefde en overtuiging zorgen zij nog altijd goed voor de wijngaarden en produceren prachtige champagne.

Wijnmaker Bastien Papleux
Bastien heeft rechten gestudeerd en daarna bedrijfskunde en marketing. Door studie en werk is hij terecht gekomen in Italië en Engeland. Zo heeft hij onder andere voor LVMH gewerkt. Door zijn werk bij Harrods op de wijnafdeling in Londen krijgt hij nog interesse in wijn en besluit hij uiteindelijk met zijn vrouw terug te gaan naar de Champagne en het bedrijf over te nemen. Al zijn ervaringen zet hij in voor Goutorbe Bouillot en is een zeer geëngageerd wijnmaker.

Visie en werkwijze
Kenmerkend voor dit huis is dat ze als sinds 1989 gebruik maken van Methode Perpetuelle voor de cuvées. Ze zijn overtuigd van de kracht van deze wijn voor het maken van hun cuvées. Het produceren is een combinatie van wiskunde en gevoel zoals ze zelf zeggen. Ze bezitten 8 hectare in Damery en 0,4 hectare in Boursault. Hiervan maken ze in totaal 6 verschillende champagnes en een klein deel van de druiven worden verkocht aan Krug en Moët.

Certificeringen
Bastien en zijn familie zijn erg gesteld op behoud van de natuur en biodiversiteit. Er dus wordt er duurzaam gewerkt en ze zijn in bezit van het HVA en Viticulture Durable certificaten.

Vakblad Perswijn: 15,5 punten - goed/zeer goed
Geur: peer, citrus, breed, brioche
Smaak: fruitig, milde zuren, goede mousse