Corbon

Grand Cru Chardonnay 2014

53,75

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50

Aroma

Peer, bloemen, toast en brioche.

Smaak

Zacht, elegant, mooi gerijpt, blijft jeugdig, lengte, mineraal.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

5 g/l

Jaar

2014

Regio

Côte des Blancs: Avize

Vinificatie

geen malo-lactische vergisting, geen klaring, geen filtering, geen koude stabilisatie

Categorie

Brut, Grand Cru, Millésimé, Blanc de Blancs

Alcohol

12%

ProductcodeBR010114

2014 was voor Corbon een uitmuntend wijnjaar en daarom is van deze oogst een Millésime Blanc de Blancs gemaakt. Een elegante en verfijnde champagne. Het is een prachtige Chardonnay champagne met citrusaroma.

Avize staat bekend om haar pure zuren. En daarom ook een vintage die onwijs lang kan rijpen.
Een champagne die vanwege de klasse ook in sterrenrestaurants wordt geserveerd.

En de recensies zijn zeer positief.

Corbon historie
Inmiddels leeft de familie Corbon al vier generaties lang in Avize, één van de 17 ‘Grand Cru’ dorpen in de Champagne. Eigenzinnige Agnès is de wijnmaker en heeft het overgenomen van haar charmante vader Claude Corbon. Zij heeft na haar studie in Parijs een tijd in het bedrijfsleven gewerkt en een paar jaar terug besloten het champagnehuis over te nemen van haar vader. Samen zetten ze nu de familietraditie voort van dit champagnehuis.

Internationaal gerenomeerd
Het huis Corbon staat bekend als een klasse apart voor wat betreft de Chardonnay champagne en heeft zich hierin sinds 1971 gespecialiseerd. De champagne van dit huis wordt onder andere in Parijse restaurants en ook in het 3*** restaurant Eleven Madison Park New York geschonken. De champagne wordt internationaal verkocht. Maar ook dicht bij huis in de restaurants van Parijs. Vanwege de klasse en originele verpakking is deze champagne ook een geliefd cadeau aan relaties.

Grand Cru gemeente
Corbon mag met recht de hoogste kwaliteitstypering ‘Grand Cru’ aan een aantal van haar champagnes geven. De druiven komen vooral uit de Grand Cru gemeente Avize. Daarnaast hebben ze ook een aantal wijngaarden in andere gemeentes.

Certificering
Agnés is een zeer creatieve maar ook ondernemende vrouw. Zo is zij voor de gemeente Avize verantwoordelijk voor het belangrijke werk rondom 'confusion sexuelle'. Er worden dan 'raks' opgehangen in de wijngaard die feromonen afgeven waardoor de zo schadelijke insecten voor de wijngaard, geen eitjes in de druif leggen.

Agnes zegt hierover; 'The general idea is to stop 2 varieties of butterflies (Eudemis and Cochilys) laying eggs in the grapes (which could be a primary source of Botritis at harvest). To do that the raks release female pheromones during the full reproduction period. As a result the males butterflies are sexually confused and can't manage to find a female to mate. Thus no eggs, thus hurrah! Without using insecticides, double hurrah! I hope it helps!'
Het is een duurzame manier van insecten bestrijding die in steeds meer gemeentes wordt toegepast. Want iedereen in de gemeente moet meedoen anders heeft het geen zin. Agnès is dus degene die dat heeft aangepakt in Avize.

En ook Corbon heeft de certificering van Haute Valeur Environnementale.

Vakblad Perswijn: 16,5 punten
Aroma; peer en bloemen, toast en brioche.
Smaak; zacht en elegant, mooi gerijpt, blijft jeugdig, lengte. 

De Grote Hamersma: 9-
Tien jaar op de teller en opmerkelijk levendig. Prachtig vintagejaar. Grote Grand Cru dit. De frisse romigheid van honderd procent chardonnay, specialiteit van het huis. Beschaafd wit en geel fruit. Milde meloen. Peer op zijn rijpste kunnen. Amandeltjesbitterzoet. Een mooie ‘mistige’ mousse. Een en al beschaving.

Gert Crum; 
Is romig en mineraal.