Taittinger

Nocturne Sec

Uitverkocht

Aroma

Subtiel, witte bloesem, rijp fruit, hinten van gele perzik en gedroogde abrikozen.

Smaak

Zacht, fris, lange afdronk, rijpe volle intense wijn en prachtige rond.

Druif

60% Pinot Noir en Meunier, 40% Chardonnay

Dosage

17,5 g/l

Vinificatie

minimaal 4 jaar gerijpt, van verschillende oogstjaren.

Regio

Blend bestaat uit druiven van meer dan 35 'crus' (gemeentes).

Categorie

Sec, Blend

Alcohol

12%

ProductcodeBR1301SA

De Taittinger Nocturne is een uitzonderlijke sec champagne. Er zijn niet eens zo veel Sec champagne. De ‘Brut’ die droger is en minder zoet dan de ‘Demi-Sec’. Dit is de ultieme Sec die nét even een klein zoetje toevoegt aan de champagne. Kortom voor ons de perfecte Sec.

De blend bestaat uit druiven van meer dan 35 ‘crus’ (gemeentes) van verschillende oogstjaren. Een champagne die goed past als ‘after diner’ champagne of om in de late avonduren van te genieten.

De aroma’s zijn subtiel en fris en doen denken aan de heerlijke geuren van witte bloesem en rijp fruit met hinten van gele perzik en gedroogde abrikozen. De smaak is zacht en fris met een lange afdronk. Het is een rijpe volle intense wijn en prachtige rond.

Dit betreft de ‘City lights’ uitvoering.

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat.

In 1734 heeft Jacques Fourneaux het champagnehuis opgericht en is daarmee één van de oudste champagne handelshuizen in de Champagne. In 1932 heeft Pierre Taittinger het huis overgenomen en is het de naam Taittinger gaan voeren. Stap voor stap verwierf Taittinger naam en faam tussen de grote champagnehuizen door zich innovatief op te stellen en te focussen op de hoogwaardige Chardonnay.

Francois Taittinger, innovator en visionair, voorzag dat de consument van de toekomst de Chardonnay zeer zou waarderen door zijn lichte stijl, finesse en elegantie. Dit leidde in 1952 tot de eerste productie van de Comtes de Champagne Blanc de Blancs, een uitzonderlijke champagne van de Grand Crus wijngaarden gelegen op de Côtes de Blancs.

In 2005 heeft Taittinger het champagnehuis verkocht aan een investeringsmaatschappij, maar al snel constateerde de familie dat de waarden en de kwaliteit van de champagne niet gegarandeerd konden worden. Daarom heeft de familie het champagnehuis in 2006 teruggekocht. Nu werken zij met een jong en enthousiast team, onder leiding van zeer ervaren mensen, er hard aan om liefhebbers kennis te laten maken met de kwaliteit en de familiewaarden om zo het champagnemoment of ook wel het “L’instant Taittinger” te delen.

Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. Hierdoor is Taittinger minder afhankelijk van de fluctuerende prijzen op de druivenmarkt en dragen zij zorg voor een constante kwaliteit. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren, met relatief veel Chardonnay-druiven uit de Côte des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt.