Taittinger

Comtes de Champagne 2007

148,00

Korting

3 flessen 3,00 - 145,00
Aroma

Fijn en delicaat, peer, rozijnen, toast.

Smaak

Zeer verfijnde mousse, romig, verkwikkend, anijs, citrus, zilte tonen, complex, zacht fruit, boter, mineraal.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

4 g/l

Vinificatie

5% heeft 4 maanden op nieuwe eiken vaten gerijpt, minimaal 10 jaar gerijpt.

Regio

Côte de Blancs, 5 Grand Cru dorpen; Avize, Chouilly, Cramant, Oger, Mesnil-sur-Oger).

Categorie

Millésimé, Blanc de Blancs, Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR130207

Dit is de topcuvée van het huis, uiteraard gemaakt van hun geliefde Chardonnay druif. De druiven komen uitsluitend van de beste wijngaarden in Côte de Blancs. Het betreft de 5 dorpen met een Grands Cru classificatie voor de Chardonnay-druif (Avize, Chouilly, Cramant, Oger, Mesnil-sur-Oger).

Deze cuvée wordt gemaakt met alleen sap van de eerste persing (de cuvée). Een klein percentage (5%) van de wijn wordt gerijpt in verse eiken vaten om de zeer delicate balans van geroosterde tonen in de uiteindelijke wijn te creëren. Taittinger weet dat het geduldig moet zijn met deze grote Chardonnay en dus rijpt deze champagne voor een lange tijd in de historische Crayeres kelders.

Het jaar 2007 was een uitzonderlijk jaar voor zowel wijnstokken en de wijn. Na een milde winter en met de ongewoon warme temperaturen. De groei begon vroeg en veel mensen verwachtten een oogst half augustus. Echter, in mei tegen alle verwachtingen in, hebben de wijngaarden in vreselijk geleden. Dit  heeft de wijnstokken nogal verstoord in de bloeiperiode, wat resulteerde in een grote diversiteit in de regio. De volle bloei werd bereikt tussen 24 mei en 1 juni. Het oogsten begon pas op 30 augustus en wasuitgevoerd onder een koude, droge wind. Dit resulteerde in een gezonde oogst van goede kwaliteit.

Een champagne met een zeer verfijnde mousse. De aroma’s zijn fijn en delicaat, van peer, rozijnen, toast. De smaak proef je heerlijke romigheid en verkwikkende rijkdom aan champagne. Smaken van anijs, citrus, zilte tonen, complex, zacht fruit, boter, mineraal.