Een zeldzame mooie champagne, met zeer beperkt toegevoegd sulfiet!
De druiven komen van de lieu-dit (perceel) Les Grandes Côtes, geplant in 1960. Het is Blanc de Noirs champagne met zeer beperkt toegevoegd sulfiet. En dat is zeldzaam. De huidige wijnmaker is er in geslaagd dit voor elkaar te krijgen. Iets waar zijn opa al mee is gestart. Het vraagt echter 20 keer zo veel werk. Zo wordt extreem schoon gewerkt wat een absolute must is. En het resultaat mag er zijn.
De reserve is opgebouwd met ‘methode perpetuelle’ van 2011 – 2017 en heeft als basis oogstjaar 2018. De wijn is 36 maanden op fles gerijpt. Er zijn slechts 5024 flessen gemaakt. De dosage is 3 g/l wat een hele aangename balans geeft.
De geur heeft iets zwoels en exotisch. De smaak is aangenaam rond, rood fruit, kruidig, verkwikkend en genereus tegelijk. Een onderscheidende Pinot Noir champagne, ook zeker vanwege de aroma’s en smaak. Een champagne die indruk maakt!
Het terroir bestaat uit Kimmeridgian, samengesteld uit mergel en kalksteen, gelegen in het dorp Celles-sur-
Ource, in het hart van de Côte des Bar. Het zuidelijke deel van de Champagneregio.
Pierre Gerbais werkt biologische en bio-dynamische. Overigens kiezen ze niet voor de officiële certificering voor biologische of bio-dynamische wijnbouw. Ze willen hierin de vrijheid behouden. Ze beschikken wel over het duurzaamheidscertificaat. En biodiversiteit is zeer belangrijk voor ze. Er worden geen chemische middelen gebruikt.