Petiteaux

Cuvée Mobline Extra Brut

37,75

Korting

2 flessen 1,50 - 36,25
6 flessen 2,50 - 35,25
Aroma

Peer en perzik, bloemen, appel.

Smaak

Elegant en krachtig, fijne zuren, mild, peer, perzik, vol fruit.

Druif

80% Pinot Noir, 20% Chardonnay

Dosage

4 g/l

Vinificatie

minimaal 3 jaar gerijpt

Regio

Aube

Categorie

Blend, Extra Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0501SA

Deze extra brut komt uit het meest zuidelijke deel van de Champagne, de Aube. Petiteaux mocht als één van de laatst toegekende AOC Champagne gebieden beplanten. Daarvoor moest hij op deze helling de bomen ruimen om vervolgens zijn Pinot Noir en Chardonnay te kunnen planten.

De champagne is licht goud en heeft een verfijnde elegante mousse met een zijdeachtige glans. Prachtig fruit, brioche, witte bloemen, ongelooflijk vers, perfecte balans en rijpe druiven, fruitig en krachtig met mooie mineraliteit en lange afdronk.

Het is een fruitige en droge champagne en heerlijk als aperitief. Het is een blend van de krachtige en stijlvolle Pinot Noir en de gracieuze minerale Chardonnay.

Vakblad Perswijn: 16 punten
Aroma; Peer en perzik, bloemen, appel, open.
Smaak; Elegant, fijne zuren, droge maar toch milde stijl.

De Grote Hamersma: 9-
Verse vondst van de importeur. Uit Aube, het zuidelijkste deel van Champagne. Droog zonder schraal te worden. Champagne voor gespitste botoxvrije natuurlippen en oprechte loftuitingen. Fijn, beschaafd, puur en eerlijk. De lichte rondingen namens het zuiden, de versheid van de vakman, de zijdezachtheid van Petiteaux’ toch strenge hand.