Petiteaux

Cuvée Mobline Extra Brut

43,00

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50

Aroma

Peer en perzik, bloemen, appel.

Smaak

Elegant en krachtig, fijne zuren, mild, peer, perzik, vol fruit.

Druif

80% Pinot Noir, 20% Chardonnay

Dosage

4 g/l

Vinificatie

minimaal 3 jaar gerijpt

Regio

Aube

Categorie

Blend, Extra Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0501SA

Deze extra brut komt uit het meest zuidelijke deel van de Champagne, de Aube. Petiteaux mocht als één van de laatst toegekende AOC Champagne gebieden beplanten. Daarvoor moest hij op deze helling de bomen ruimen om vervolgens zijn Pinot Noir en Chardonnay te kunnen planten.

De champagne is licht goud en heeft een verfijnde elegante mousse met een zijdeachtige glans. Prachtig fruit, brioche, witte bloemen, ongelooflijk vers, perfecte balans en rijpe druiven, fruitig en krachtig met mooie mineraliteit en lange afdronk.

Het is een fruitige en droge champagne en heerlijk als aperitief. Het is een blend van de krachtige en stijlvolle Pinot Noir en de gracieuze minerale Chardonnay.

Door vele professionele proevers hoog beoordeeld.

Deze producent is zeer ervaren en een brede achtergrond in de Champagne. Toch maakt hij pas kort zijn eigen champagne. Na het proeven waren we onder de indruk van zijn champagne. Petiteaux zit in Landreville in Côte des Bar, het zuidelijke deel van de Champagne. De grond bestaat hier uit klei en kalksteen. De wijngaarden van Petiteaux liggen op zuid-oostelijke gerichte hellingen.

Hij mocht één van de laatst toegekende AOC Champagne gebieden beplanten. Daarvoor moest hij op deze helling de bomen ruimen om vervolgens zijn Pinot Noir en Chardonnay te kunnen planten. De wijngaard is 0,5 hectare waarvan hij 0,2 hectare gebruikt voor zijn eigen Cuvée Mobline (2000 flessen per jaar sinds 2010). Het overige deel van de druiven wordt verkocht om de productie te bekostigen. Deze productie wordt langzaam vergroot. Doordat de helling zo schuin is doet hij al het werk in de wijngaard zelf en met de hand.

Vakblad Perswijn: 16 punten
Aroma; Peer en perzik, bloemen, appel, open.
Smaak; Elegant, fijne zuren, droge maar toch milde stijl.

De Grote Hamersma: 9-
Uit Aube, het zuidelijkste deel van Champagne. Droog zonder schraal te worden. Champagne voor gespitste botoxvrije natuurlippen en oprechte loftuitingen. Fijn, beschaafd, puur en eerlijk. De lichte rondingen namens het zuiden, de versheid van de vakman, de zijdezachtheid van Petiteaux’ toch strenge hand.

WineLife: Uitblinker **
Verschonende, frisse champagne, vol van vers fruit met vriendelijke roostertonen en romigheid. Die zorgt voor een strelend mondgevoel. Elegant. Kan altijd.