Person

Premier Cru L’Audacieuse Rosé de Saignée

75,00

Korting 2 flessen - €0,75
Korting 6 flessen - €1,50
Aroma

Licht kruidig, bloemen, brioche.

Smaak

Zacht en elegant, blauw fruit, klein bittertje.

Druif

100% Pinot Noir

Dosage

4 g/l

Vinificatie

Minimaal 3 jaar gerijpt, vinificatie op hout en inox, geen malolactische fermentatie, wel filtering, biologisch dynamische productie.

Regio

Côte de Blancs

Categorie

Rosé, Brut, Premier Cru, Biologisch-dynamisch

Alcohol

12%

ProductcodeBR0705SA

Deze Rosé heeft door een korte schilweking zijn prachtige kleur gekregen. Het is zoals ze zelf zeggen een ‘precisiewerk zoals van een horlogemaker’. Een Saignée champagne is over het algemeen wat meer bitter van smaak. Dat is bij deze absoluut niet het geval en op zeer elegante wijze gemaakt. De gebruikte Pinot Noir druiven komen uit Vertus en Ay. Waarbij de druiven van Vertus vooral zorgen voor de finesse en de druiven uit Ay voor de krachtige tonen en aroma’s.

Het is een complexe wijn waarbij het hout licht aanwezig is en het heeft een fijn bittertje en een zachte afdronk. De Rosé heeft aroma’s die licht kruidig zijn, bloemen, brioche. De smaak is zacht en elegant. Prachtig als aperitief en ook heel geschikt bij gegrild eten.

De biodynamische champagneproducent met een prachtige Clos wijngaard!

In 1999 is Dominique Person gestart met het maken van zijn eigen champagne. Hij is de vierde generatie in de Champagne die zich bezighouden met de productie. De grote omslag was dat zijn ouders tot dan toe wijnboeren waren die de druiven verkochten aan champagnehuizen. Dominique wilde echter zijn droom waarmaken en is gestart met eigen productie in Vertus, de Côte de Blancs. Kenmerkend voor dit terroir is de grote hoeveelheid krijt en kalk wat bijzonder goed werkt voor de Chardonnay.

Dominique heeft 13 hectare Chardonnay en 2 hectare Pinot Noir grotendeels in Grand Cru en Premier Cru gemeentes en een kleine wijngaard in de Aube. Hij produceert per jaar 20.000 flessen en werkt biologisch dynamisch. Dat betekent dat hij geen gebruik maakt van chemische middelen en daarnaast ook werkt conform de stand van de zon en de maan. Hij gelooft erin dat dit de kwaliteit van zijn champagne nog meer ten goede komt.

En daar denk hij niet alleen zo over. Want Roederer en Krug kopen ook graag zijn druiven.

Clos des Belvals

Bijzonder is dat Person een Clos wijngaard heeft. Dat is een ommuurde wijngaard, prachtig gelegen voor de ontvangstruimte van het huis. De Clos was vroeger van de nabij gelegen Abdij en later van de familie Geoffrey, de huidige wijnmaker van Dom Pérignon van wie Person het in 2006 heeft gekocht.

De Clos wijngaard is meer dan 45 jaar oud. Sommige planten zijn zelfs 65 jaar oud. De Clos zelf bestaat meer dan 100 jaar en betreft 1,2 hectare. Voor deze uitzonderlijke champagne worden de allerbeste druiven geselecteerd. De familie Geoffrey heeft er altijd biologisch dynamisch gewerkt wat Person heeft voortgezet. De wijngaard wordt bewerkt met behulp van paarden en kippen. En zelfs kruidenthee wordt voor de wijngaard gebruikt.

Vakblad Perswijn - 16 punten
Aroma; rokerig en breed, licht kruidig, bloemen, pruimen, brioche.
Smaak; zacht en smakelijk, elegant, mooie zuren, 100% Pinot Noir. 

WineLife - Winnaar
Deze geurige, zachte biodynamische champagne geeft rust. In de smaak vallen aangename aardse aroma's en een milde mousse op. Een Saignée-Rosé van 100 procent Pinot Noir.