J.M. Goulard

Special Club 2014

53,50

Korting

2 flessen 1,50 - 52,00
6 flessen 2,50 - 51,00
Aroma

Bloemen, citrus, bergamot, ananas, kruiden.

Smaak

Fris, filmend, gebalanceerd, verfijnd, citrus, rood fruit, complex, lange afdronk.

Druif

40% Pinot Noir, 36% Chardonnay, 24% Meunier

Jaar

2014

Dosage

6 gr/l

Vinificatie

Minimaal 4 jaar gerijpt.

Regio

Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry.

Categorie

Blend, Millésime, Brut.

Alcohol

12%

ProductcodeBR020813

Deze champagne is gemaakt als onderdeel van de Club de Trésors (schatten) waar Goulard samen met een groep zelfstandige producenten lid van is. Het is de oudste ‘club’ in de Champagne en hebben strenge regels wat betreft vinificatie. Ook worden de ingebrachte champagnes getoetst door de andere leden of deze voldoet aan de kwaliteitseisen. Zo wordt de champagne twee keer tijdens de productie geproefd door een jury bestaand uit oenologen en wijnmakers. Na goedkeuring wordt de champagne als Special Club cuvée toegevoegd.

Deze delicate champagne heeft prachtig aroma van bloemen, citrus, bergamot, ananas, kruiden. De smaak is fris en krachtig, filmend en zacht en heeft een lange afdronk. Het is een gebalanceerde champagne met zure en zoet fruittonen. Tegelijkertijd complex door de lange rijping en met veel finesse en elegantie. Uitsluitend gemaakt van één oogstjaar.

Jean Marie vertegenwoordigt de derde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.

Samen met zijn vrouw en Damien, één van zijn drie zoons produceert Goulard een unieke champagne. Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond. En er wordt duurzaam gewerkt.

Gastvrije charme van Goulard
Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is ook zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Vakblad Perswijn: 16,5 punten - zeer goed tot excellent
Geur; breed en fruitig, peer, meloen, rijp
Aroma; sappig en rijp, weelderig, bitters, fijne mousse

De Grote Hamersma: 9
Special Club. Speciale Club waar Goulard deel van uitmaakt samen met een aantal andere ambitieuze producenten. Geen gevalletje 'Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend.' Keuren onderling hun resultaten maar laten ook externen hun licht laten schijnen op de wederzijdse inspanningen. Twee keer per jaar worden deze getoetst door oenologen en wijnmakers van elders. Duimen omhoog? Dan verdient de champagne zijn lidmaatschap van de Special Club. En dan? Twee maal daags innemen is geen straf. Fijne, frisse, verkwikkende stijl. Verrukkelijk boeket, diepzinnige smaak met dank aan vijf jaar rijping, heerlijke vulling, bloesemend en een mollige mousse.