J.M. Goulard

Rosé Orphise

34,25

Korting

2 flessen 1,50 - 32,75
6 flessen 2,50 - 31,75
Aroma

Vol, fruit en bloemig.

Smaak

Rood fruit, aardbeien, frambozen, bessen, citrus, kruiden, toast.

Druif

52% Meunier, 30% Pinot Noir, 18% Meunier rood, 40% reserve van het totaal.

Dosage

9,8 g/l

Regio

Vallée de la Marne, Massif de Saint Thierry

Vinificatie

2 jaar gerijpt

Categorie

Rosé, blend, duurzaam

Alcohol

12%

ProductcodeBR0205SA

Voor de liefhebbers van de rosé champagne mag deze niet ontbreken. Het is een hartstochtelijke champagne, vol en bloemig met een zalmroze kleur. Dit is een prijswinnaar uit het assortiment.

De recensies zijn erg positief!

Jean Marie vertegenwoordigt de derde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.

Samen met zijn vrouw en Damien, één van zijn drie zoons produceert Goulard een unieke champagne. Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond. En er wordt duurzaam gewerkt.

Gastvrije charme van Goulard
Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is ook zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Vakblad Perswijn: 16 punten
Heerlijk fruitig, soepel en zacht, mooie zuren, tikje zoet en fijne bitters.

De Grote Hamersma: 8,5
Vondst voor dit geld. In alles buitengewoon verzorgd. Om te beginnen: prachtige fles. Facet geslepen helder glas. En een Champagne die nog meer facetten kent. Rosé, romig en rondborstig. Rozenperk. Zonnig zomerfruit. Aarbeienaandacht. Frambozenfeest. Kersenkraam. Zacht zonder zoet te worden. Smeuïg tot op de bodem. Maakte al indruk op vele wijnproefessionals. Volle prijzenkast plus complimenterende woorden in het blad Perswijn.

WineLife: 4****
Een betoverende, spannende, rijke geur. In de mond fluweelzachte, spetterend rood fruit, iets aards, iets van specerijen en met een verfijnde mousse. Absolute aanrader voor de bubbelende roséliefhebber. Prachtig geslepen fles, perfect cadeau.

Goud - Concours Général Agricole Paris