J.M. Goulard

La Sereine

36,00

Korting

2 flessen 1,50 - 34,50
6 flessen 2,50 - 33,50
Aroma

Frambozenjam, witte bloemen, gekonfijte sinasappel.

Smaak

Delicate en smaakvolle champagne. Witte perzik, mango, hazelnoot, klein bittertje.

Druif

35% Pinot Noir, 35% Meunier, 30% Chardonnay

Dosage

7 g/l

Vinificatie

10% op hout gerijpt, rest op inox, 40 maanden gerijpt 'sur lattes'.

Regio

Massif de Saint Thierry

Alcohol

12%

ProductcodeBR0210SA

La Sereine, oftewel de serene.

Het is een champagne van de klassieke druiven. Waarbij deze maar liefst 40 maanden heeft gerijpt in de fles. Tijdens de vinificatie is 10% op hout gerijpt. Dat zorgt voor veel smaak en complexiteit met delicate bubbels.

J.M. Goulard bewijst keer op keer dat zij met een breed palet de kunst van champagne maken verstaan. Elke cuvée is verschillend en toont aan hoe divers champagne kan zijn!

Jean Marie vertegenwoordigt de derde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.

Samen met zijn vrouw en Damien, één van zijn drie zoons produceert Goulard een unieke champagne. Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond. En er wordt duurzaam gewerkt.

Gastvrije charme van Goulard
Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is ook zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Vakblad Perswijn: 16 punten - zeer goed
Geur: kruiden, rijpe appel, noten, toast
Smaak: stevig, droog, gerijpt, goede mousse