J.M. Goulard

Valentijnspakket

Wissen
Pakketprijzen

Valentijnspakket Réference €60,00, Valentijnspakket Prestige €90,00

Glazen

Référence 41cl – Machinaal
Prestige 45cl – Mondgeblazen

Aroma

Vol, fruit en bloemig.

Smaak

Rood fruit, aardbeien, frambozen, bessen, citrus, kruiden, toast.

Druif

52% Meunier, 30% Pinot Noir, 18% Meunier rood, 40% reserve van het totaal.

Dosage

9,8 g/l

Productcode001

Verras je Valentijn met dit heerlijke champagnepakket!

Een heerlijk fruitige rosé champagne samen met dé champagneglazen.

De Rosé Orphise Brut is gemaakt door het familiehuis Jean Marie Goulard. Het is een hartstochtelijke champagne, vol en bloemig met een zalmroze kleur. Een prijswinnaar in ons assortiment.

En dat compleet gemaakt met twee champagneglazen, genaamd ‘Grand Champagne’. Op dit moment het meest gewilde champagneglas op basis van aroma en mousse en met een prachtige sierlijke vorm.
Dit maakt de beleving van champagne nóg intenser en werkelijk sensationeel! Er zijn twee soorten, de Référence (machinaal) – en de exclusieve Prestige (mondgeblazen).

We bieden daarom twee pakketten: Valentijnspakket Réference met de machinale glazen en Valentijnspakket Prestige met de mondgeblazen glazen.

J.M. Goulard historie
Damien vertegenwoordigt de vierde generatie Goulard die werkzaam is in de champagne. J.M. Goulard Champagne is gevestigd in Prouilly, even ten westen van Reims. In de ‘Massif de Saint Thierry’ waar de meest noordelijke wijngaarden van de Champagne liggen.
Het domein is gestart door Paul Goulard. Met zijn zorgzame en genereuze karakter wijdde hij zijn leven aan het bewerken van het land als boer en wijnboer. Later werkte zijn zoon, Jean-Marie Goulard met hem samen op het landgoed.

In 1978 zijn Jean-Marie en zijn vrouw Martine hun eigen productie gestart. Zij waren toegewijd aan de kwaliteit van hun champagnes en beoefenden de traditionele wijnbouw. Op dezelfde manier als hun voorouders van tuinders en boeren, zorgden zij dagelijks voor erfgoed.
De drie zonen: Sébastien, Sylvain en Damien, waren van jongs af aan vervlochten met het bedrijf. Alleen al door de bezoeken van de champagneliefhebbers voor aankoop. In 2012 heeft Damien het bedrijf overgenomen.

Visie en werkwijze
De wens van Damien was om de traditie van zijn ouders te bestendigen. En daarbij het terroir van het Massif de Saint Thierry tot uitdrukking te laten komen in zijn wijnen. Zijn broer Sébastien is oenoloog en helpt ook bij het ontwikkelen van de cuvées.
Hij produceert uitsluitend van zijn eigen land (ca. 7 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand. Het terroir van de familie heeft zand-klei grond en klei-kalksteen grond.
Meunier, de meest vertegenwoordigde druif bij J.M. Goulard, staat op zand-klei grond en dat is juist wat extra verfijning geeft aan de Meunier champagne.

Dit kleine champagnehuis ademt de typische Franse sfeer van persoonlijke aandacht en gedetailleerde productkennis. De familie Goulard is zeer gastvrij, of er nu drukte is of niet.
Tegelijkertijd kenmerkt Goulard zich door zijn bescheiden karakter.
Misschien wel onterecht aangezien hij groot is in zijn daden: met regelmaat valt dit champagnehuis in de prijzen.

De champagne heeft een soepel karakter en is daardoor een liefhebber van velen. Zelfs mensen die zelden champagne drinken, laten zich nogal eens door dit bruisend goud van Goulard verleiden.

Certificering
Er wordt duurzaam gewerkt. Hij ziet zijn wijngaarden liever als een tuin met een grote biodiversiteit. Op dit moment is het huis 'in conversie' naar de biologische certificering.

Andere suggesties…