Goutorbe-Bouillot

Champ de Craie Extra Brut

40,00

Korting

2 flessen 1,50 - 38,50
6 flessen 2,50 - 37,50
Aroma

Witte bloemen, munt en citroen.

Smaak

Soepel, fijne zuren, mineraal, gekonfijte citroen, amandelen, lange slanke afdronk.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

2 g/l

Vinificatie

33% reserve wijn van meer dan 14 oogstjaren middels methode perpetuelle, geen malolactische fermentatie.

Regio

Vallée de la Marne

Categorie

Blanc de Blancs, Extra Brut

Alcohol

12%

ProductcodeBR0801SA

Deze cuvée wordt gemaakt in de Vallée de la Marne, Damery door Goutorbe Bouillot. De chardonnay komt van een klei-kalkbodem. Het is een zeer gelaagde en elegante verfijnde Blanc de Blancs. Een belangrijke factor hierin de vinificatie methode. Dit geeft de chardonnay enorme rijkdom en karakter. Het is een assemblage van reserve wijn van meer dan 14 jaren. De champagne is tegelijkertijd heel puur gehouden door de lage dosering die is toegevoegd.

De champagne heeft aroma’s van witte bloemen, munt en citroen. De smaak is soepel en fijne zuren en een lange slanke afdronk. In de smaak kun je mineraliteit, gekonfijte citroen en amandel herkennen.

Winelife: *** (hoogste notering)
'Ongelooflijk zen. Ik kan deze wijn niet anders omschrijven. Zuiverend met een vanzelfsprekend gevoel voor precisie.' De complexiteit en verfijning schrijft importeur Hinke de Jong van Brouzje toe aan de blend met 33 procent reservewijnen uit 14 verschillende jaren. Lichtvoetig met veel inhoud. Voor zo en aan de lunchtafel.
Job de Swart (Master of Wine), Magda van der Rijst.

De Grote Hamersma: 9-
Champagnehuis anno 1911. Inspanning van drie families. Driewerf uitstekend ook. Verkopen nog een klein deel van hun fruit aan Moët en Krug maar het merendeel mag onder eigen naam. En onthoud deze. Stipt-droge Extra Brut. Legt gewicht in de mineraalschaal. Strikt strak en koket wit fruit. Het zilt-zure van gekonfijte citroen. En schoon en zuiver de finale in. Geen spoortje maskeerzoet te ontwaren: 2 gram op de liter. Lekker geprijsd bovendien. Mooie uitmonstering.