F. Barbier

Cadeaubox Grand Cru Rosé

66,50

Glazen

2 glazen Grand Champagne Référence van Jamesse

Aroma

Breed en krachtig, verfijnd, elegant, toast.

Smaak

Zacht fruit, aardbei, blauwe bessen, citrus, fijne zuren en fijne bitters.

Druif

88% Chardonnay, 12% Pinot Noir

Dosage

8,7 g/l

Vinificatie

31% reserve Chardonnay, rijping 4 jaar.

Categorie

Rosé, Grand Cru, Brut.

Alcohol

12%

Regio

Avize (Chardonnay), Mailly (Pinot Noir).

ProductcodeBR0301SA-1

Of het nu is voor Valentijn of een ander speciaal liefdevol moment, dan is deze cadeaubox Grand Cru Rosé helemaal perfect!

In dit pakket zit een Grand Cru Rosé met chardonnay uit de Grand Cru gemeente Avize en pinot noir uit de Grand Cru gemeente Mailly. Een champagne met rode fruit aroma’s en een delicate en lichte nasmaak. Dit is volgens Barbier, Rosé champagne met een romantisch tintje. Elegant en toch vol van smaak.

En dan daarbij 2 prachtige Grand Champagne glazen van Jamesse. Dé champagneglazen van dit moment. Ze zijn bedacht door Philippe Jamesse, de voormalige sommelier van het 2* restaurant Les Crayeres in Reims en zijn vriend, de hoogleraar aan de Universiteit van Reims, Gérard Liger-Belair die langdurig onderzoek doet naar de aroma’s en smaakontwikkeling in het glas.

En dit alles onwijs mooi gepresenteerd in een kistje. Ideaal om cadeau te geven!

In 1911 is Floriment Barbier op een prachtig land zijn champagnehuis gestart. Barbier heeft zijn bedrijf goed op de kaart kunnen zetten door altijd kwaliteit te bieden. En tot op de dag van vandaag is dit dan ook een Grand Cru champagne huis en voldoet aan de hoogst verkrijgbare klasse.

Champagnehuis is nu familiebedrijf
De kleinkinderen van Floriment Barbier, Fabien, Floriane, Flaviènne en Florys hebben inmiddels het bedrijf overgenomen. Fabien is degene die de dagelijkse leiding heeft. Met plezier en humor weet hij dit champagnehuis kleur te geven. Zo heeft hij ook ooit een gastrol gehad in de film ‘L'Aile ou la cuisse’ (De vleugel of de dij) met de beroemde Louis de Funès. , een Franse film uit 1976. De film is een satire en parodie op de houding van Fransen tegenover hun keuken en restaurants.

De wijngaarden
De Chardonnay wijngaarden liggen in Avize, Oger, Cramant, Chouilly, Oiry en Vindey, allen in de Côte de Blancs. En in de Côte des Bars heeft Barbier één wijngaard in Neuville sur Seine. De Pinot Noir haalt Barbier uit Mailly.

Champagne van de Franse Chateaus
Barbier heeft inmiddels een breed publiek. Zo schenkt een Japanse producent van gecultiveerde parels deze champagne internationaal aan haar klanten. Ook in de gracieuze Franse 'chateaus' rondom Parijs wordt deze champagne graag geschonken.

Vakblad Perswijn: 16 punten
Aroma; breed en krachtig, verfijnd, rokerig.
Smaak; zacht fruit, fijne zuren en fijne bitters.