Etienne Calsac

Clos des Maladries 2013

68,90

Korting

3 flessen 3,00 - 65,90
Aroma

Fris fruit, witte bloemen, citrus.

Smaak

Delicaat, zuiver en mineraal.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

2 g/l

Jaar

2013

Vinifcatie

33% gevinifieerd op hout voor 7 maanden met malo, geen malo in de inox tanks.

Categorie

Clos, Millésimé, Blanc de Blancs, Grand Cru, biologisch, duurzaam

Alcohol

12%

ProductcodeBR090113

Deze Clos Grand Cru cuvée wordt gemaakt van de wijngaard in Avize van de grootouders van de producent. Het is als het ware hun tuin. Dat betekent voor Etienne Calsac dat hij zeer zorgvuldig is met deze wijngaard en de middelen die hij gebruikt en is biologisch geproduceerd. De grond wordt bewerkt met een paard.

De wijngaard is op het zuiden gelegen en midden in het dorp, beschermd door de muren en het woonhuis en slechts 0,16 hectare groot. Op deze plek heeft vroeger een ziekenhuis gestaan, vandaar de naam Maladries.

Dit is een Millésime van het jaar 2013. In dat voorjaar en de vroege zomer waren de temperaturen koel en de bloei vertraagd. Juli en augustus waren warm en droog, wat zorgde voor langzame gedegen rijping. Een beetje regen aan het begin van september hielp de wijnstokken en daarna was het een ‘Indian’ zomer. De oogst, die eind september begon tot begin oktober plaatsvond, was daarmee een van de laatste in de afgelopen kwarteeuw. De Chardonnay 2013 is een vintage voor die goed kan ouderen.

De champagne heeft aroma’s van fris fruit, witte bloemen. Smaak is delicaat, zuiver en mineraal. Er zijn 1000 flessen van geproduceerd.

Lorem Ipsum