Corbon

Grand Cru Les Bacchantes 2009

52,50

Korting

2 flessen 1,50 - 51,00
6 flessen 2,50 - 50,00
Aroma

Vanille, hout, toast, brioche.

Smaak

Zacht, vanille, kruidig, aards.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

5 g/l

Regio

Côte des Blancs; Avize

Jaar

2009

Vinificatie

11 maanden in houten vaten gerijpt, minimaal 5 jaar gerijpt 'sur lattes', geen malo-lactische vergisting, geen klaring, geen filtering, geen koude stabilisatie

Categorie

Brut, Grand Cru, Blanc de Blancs, Millésimé

Alcohol

12%

ProductcodeBR010309

De nieuwste cuvée van Agnes Corbon. Het ‘broertje’ van de Chardonnay Millésimé. Deze is van het jaar 2009 en deels op hout gerijpt. Het heeft subtiele vanilletonen van het hout en tegelijkertijd ook strak. Mede door de lage dosage.

Tijdens de zoektocht naar een passende naam had Claude Corbon een artistieke ‘bacchantes’ snor. Zo vond ze dit samen met de verwijzing naar de Griekse Bacchantes een passende naam. Eigenzinnig en karakteristiek evenals deze cuvée.

Inmiddels leeft de familie Corbon al vier generaties lang in Avize, één van de 17 ‘Grand Cru’ dorpen in de Champagne. Eigenzinnige Agnès is de wijnmaker en heeft het overgenomen van haar charmante vader Claude Corbon. Zij heeft na haar studie in Parijs een tijd in het bedrijfsleven gewerkt en een paar jaar terug besloten het champagnehuis over te nemen van haar vader. Samen zetten ze nu de familietraditie voort van dit champagnehuis.

Het huis Corbon staat bekend als een klasse apart voor wat betreft de Chardonnay champagne en heeft zich hierin sinds 1971 gespecialiseerd. De champagne van dit huis wordt onder andere in Parijse restaurants en ook in het 3*** restaurant Eleven Madison Park New York geschonken.

Grand Cru
Corbon mag met recht de hoogste kwaliteitstypering ‘Grand Cru’ aan de meeste van haar champagnes geven. De champagne wordt internationaal verkocht. Maar ook dicht bij huis in de restaurants van Parijs. Vanwege de klasse en originele verpakking is deze champagne ook een geliefd cadeau aan relaties.

De Grote Hamersma: 9
Zie de 2006 van Corbon. Ook zo’n sprekend voorbeeld van hoe chardonnay van een specialist kan smaken. Kan het beter? Jawel. De importeur, Hinke de Jong, tevens bekend als de Champagne Ambassadeur Nederland 2016, ontdekte bij ‘haar huis’ Corbon ook deze nieuwe cuvée, Les Bacchantes. Ook weer 100 procent chardonnay, vijf jaar sur lies gerijpt, geen malo, wel bijna een jaar hout. Daarbij aantrekkelijk lage dosage: 5 gram op de liter. Heel, heel, heel licht vanilletingeltje, subtiel wit fruit, fijne mousse maar verder gipsbeenstrak. Als fundamentalistische zero-dosage-drinker kon-ie mij zeer behagen.

Perswijn: 16,5 punten
Excellent tot zeer goed.
Aroma: peer en toast, vanille, citrus, hazelnoten
Smaak: zacht en weelderig, fijne mousse, mooi droog.
Bewaartermijn: wijn voor de middellange termijn, 2-5 jaar.