Corbon

Grand Cru Chardonnay 2007

44,50

Korting

2 flessen 1,50 - 43,00
6 flessen 2,50 - 42,00
Aroma

Peer, bloemen, toast en brioche.

Smaak

Zacht, elegant, mooi gerijpt, blijft jeugdig, lengte, mineraal.

Druif

100% Chardonnay

Dosage

5 g/l

Jaar

2007

Regio

Côte des Blancs: Avize

Vinificatie

geen malo-lactische vergisting, geen klaring, geen filtering, geen koude stabilisatie

Categorie

Brut, Grand Cru, Millésimé, Blanc de Blancs

Alcohol

12%

ProductcodeBR010107

2007 was voor Corbon een uitmuntend wijnjaar en daarom is van deze oogst een Millésime Blanc de Blancs gemaakt. Een elegante en verfijnde champagne. Het is een prachtige Chardonnay champagne met citrusaroma.

Een champagne die vanwege de klasse ook in sterrenrestaurants wordt geserveerd.

En de recensies zijn zeer positief.

Inmiddels leeft de familie Corbon al vier generaties lang in Avize, één van de 17 ‘Grand Cru’ dorpen in de Champagne. Eigenzinnige Agnès is de wijnmaker en heeft het overgenomen van haar charmante vader Claude Corbon. Zij heeft na haar studie in Parijs een tijd in het bedrijfsleven gewerkt en een paar jaar terug besloten het champagnehuis over te nemen van haar vader. Samen zetten ze nu de familietraditie voort van dit champagnehuis.

Het huis Corbon staat bekend als een klasse apart voor wat betreft de Chardonnay champagne en heeft zich hierin sinds 1971 gespecialiseerd. De champagne van dit huis wordt onder andere in Parijse restaurants en ook in het 3*** restaurant Eleven Madison Park New York geschonken.

Grand Cru
Corbon mag met recht de hoogste kwaliteitstypering ‘Grand Cru’ aan de meeste van haar champagnes geven. De champagne wordt internationaal verkocht. Maar ook dicht bij huis in de restaurants van Parijs. Vanwege de klasse en originele verpakking is deze champagne ook een geliefd cadeau aan relaties.

Vakblad Perswijn: 16,5 punten
Aroma; peer en bloemen, toast en brioche.
Smaak; zacht en elegant, mooi gerijpt, blijft jeugdig, lengte. 

De Grote Hamersma: 9-
Tien jaar op de teller en opmerkelijk levendig. Prachtig vintagejaar. Grote Grand Cru dit. De frisse romigheid van honderd procent chardonnay, specialiteit van het huis. Beschaafd wit en geel fruit. Milde meloen. Peer op zijn rijpste kunnen. Amandeltjesbitterzoet. Een mooie ‘mistige’ mousse. Een en al beschaving.

Gert Crum; 
Is romig en mineraal.