Corbon

Brut d’Autrefois

79,75

Aroma

Rijk, kruidig, vol.

Smaak

Mooi mild, zacht, toast, vineus, vleugje hazelnoten, vol, rijp, breed, gedroogd fruit.

Druif

90% Chardonnay, 10% Pinot Noir

Dosage

6,5 g/l

Regio

Côte des Blancs, Vallée de la Marne

Vinificatie

Blend middels Méthode Perpetuelle sinds de jaren 80 tot nu. Op hout gerijpt en daarna minimaal 5 tot 7 jaar sur lattes, geen klaring, geen filtering en geen koude stabilisatie.

Categorie

Blend, Brut, prijswinnaar

Alcohol

12%

ProductcodeBR0104SA

Een verfijnde en lichte champagne op prachtige wijze verpakt.

De champagnekurk is op traditionele wijze met touw vastgeknoopt, op z’n Franse ‘ficelage’ genoemd. De fles ligt helemaal strak middels een speciaal druksysteem, in een houten wijnkistje, hetgeen de presentatie compleet maakt. Bijzonder om cadeau te geven.

De champagne is samengesteld middels methode Perpetual – Solera vinificatie. Zo wordt de cuvée ieder jaar aangevuld met de wijn van de nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat een complexe multi-vintage champagne.

Inmiddels leeft de familie Corbon al vier generaties lang in Avize, één van de 17 ‘Grand Cru’ dorpen in de Champagne. Eigenzinnige Agnès is de wijnmaker en heeft het overgenomen van haar charmante vader Claude Corbon. Zij heeft na haar studie in Parijs een tijd in het bedrijfsleven gewerkt en een paar jaar terug besloten het champagnehuis over te nemen van haar vader. Samen zetten ze nu de familietraditie voort van dit champagnehuis.

Het huis Corbon staat bekend als een klasse apart voor wat betreft de Chardonnay champagne en heeft zich hierin sinds 1971 gespecialiseerd. De champagne van dit huis wordt onder andere in Parijse restaurants en ook in het 3*** restaurant Eleven Madison Park New York geschonken.

Grand Cru
Corbon mag met recht de hoogste kwaliteitstypering ‘Grand Cru’ aan de meeste van haar champagnes geven. De champagne wordt internationaal verkocht. Maar ook dicht bij huis in de restaurants van Parijs. Vanwege de klasse en originele verpakking is deze champagne ook een geliefd cadeau aan relaties.

Vakblad Perwijn: 17 punten
Aroma; Mooi mild en zacht, mooie toasting.
Smaak; Vineus, vleugje hazelnoten, vol en rijp, breed, fraai, bijzonder!

Gert Crum, expert en schrijver:
Bijzonder van Brouzje: Champagne Corbon Brut d'Autrefois. Gedroogd fruit, fijne frisheid en mousse. Complex & lang. Al met al zeer geslaagd.