Corbon

Brut d’Autrefois

99,00

Aroma

Rijk, kruidig, vol.

Smaak

Mooi mild, zacht, toast, vineus, vleugje hazelnoten, vol, rijp, breed, gedroogd fruit.

Druif

90% Chardonnay, 10% Pinot Noir

Dosage

6,5 g/l

Regio

Côte des Blancs, Vallée de la Marne

Vinificatie

Blend middels Méthode Perpetuelle sinds de jaren 80 tot nu. Op hout gerijpt en daarna minimaal 5 tot 7 jaar sur lattes, geen klaring, geen filtering en geen koude stabilisatie.

Categorie

Blend, Brut, prijswinnaar

Alcohol

12%

ProductcodeBR0104SA

Een verfijnde en lichte champagne op prachtige wijze verpakt.

De champagnekurk is op traditionele wijze met touw vastgeknoopt, op z’n Franse ‘ficelage’ genoemd. De fles ligt helemaal strak middels een speciaal druksysteem, in een houten wijnkistje, hetgeen de presentatie compleet maakt. Bijzonder om cadeau te geven.

De champagne is samengesteld middels methode Perpetual – Solera vinificatie. Zo wordt de cuvée ieder jaar aangevuld met de wijn van de nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat een complexe multi-vintage champagne.

Corbon historie
Inmiddels leeft de familie Corbon al vier generaties lang in Avize, één van de 17 ‘Grand Cru’ dorpen in de Champagne. Eigenzinnige Agnès is de wijnmaker en heeft het overgenomen van haar charmante vader Claude Corbon. Zij heeft na haar studie in Parijs een tijd in het bedrijfsleven gewerkt en een paar jaar terug besloten het champagnehuis over te nemen van haar vader. Samen zetten ze nu de familietraditie voort van dit champagnehuis.

Internationaal gerenomeerd
Het huis Corbon staat bekend als een klasse apart voor wat betreft de Chardonnay champagne en heeft zich hierin sinds 1971 gespecialiseerd. De champagne van dit huis wordt onder andere in Parijse restaurants en ook in het 3*** restaurant Eleven Madison Park New York geschonken. De champagne wordt internationaal verkocht. Maar ook dicht bij huis in de restaurants van Parijs. Vanwege de klasse en originele verpakking is deze champagne ook een geliefd cadeau aan relaties.

Grand Cru gemeente
Corbon mag met recht de hoogste kwaliteitstypering ‘Grand Cru’ aan een aantal van haar champagnes geven. De druiven komen vooral uit de Grand Cru gemeente Avize. Daarnaast hebben ze ook een aantal wijngaarden in andere gemeentes.

Certificering
Agnés is een zeer creatieve maar ook ondernemende vrouw. Zo is zij voor de gemeente Avize verantwoordelijk voor het belangrijke werk rondom 'confusion sexuelle'. Er worden dan 'raks' opgehangen in de wijngaard die feromonen afgeven waardoor de zo schadelijke insecten voor de wijngaard, geen eitjes in de druif leggen.

Agnes zegt hierover; 'The general idea is to stop 2 varieties of butterflies (Eudemis and Cochilys) laying eggs in the grapes (which could be a primary source of Botritis at harvest). To do that the raks release female pheromones during the full reproduction period. As a result the males butterflies are sexually confused and can't manage to find a female to mate. Thus no eggs, thus hurrah! Without using insecticides, double hurrah! I hope it helps!'
Het is een duurzame manier van insecten bestrijding die in steeds meer gemeentes wordt toegepast. Want iedereen in de gemeente moet meedoen anders heeft het geen zin. Agnès is dus degene die dat heeft aangepakt in Avize.

En ook Corbon heeft de certificering van Haute Valeur Environnementale.

Vakblad Perwijn: 17 punten
Aroma; Mooi mild en zacht, mooie toasting.
Smaak; Vineus, vleugje hazelnoten, vol en rijp, breed, fraai, bijzonder!

Gert Crum, expert en schrijver:
Bijzonder van Brouzje: Champagne Corbon Brut d'Autrefois. Gedroogd fruit, fijne frisheid en mousse. Complex & lang. Al met al zeer geslaagd.