Bollinger

Special Cuvée

49,95

Korting

2 flessen 1,50 - 48,45
6 flessen 2,50 - 47,45
Aroma

Toast, rijp fruit, truffel.

Smaak

Krachtig, hints van peer, brioche, kruiden, walnoten.

Druif

60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Meunier

Dosage

8-9 g/l

Vinificatie

Minimaal 3 jaar gerijpt, vinificatie op hout, per druivenras en per gemeente wordt het sap apart gehouden om in houten vaten te vergisten.

Regio

Meer dan 65% van de druiven van eigen wijngaarden. Het overige wordt ingekocht van wijnboeren in de regio.

Categorie

Brut, blend, duurzaam.

Alcohol

12%

ProductcodeBR1001SA

Deze Special Cuvée van het champagnehuis Bollinger is een grote klassieker. Meer dan 65% van de druiven voor deze cuvee komt van eigen wijngaarden. Het overige wordt ingekocht van wijnboeren in de regio. Bollinger kiest ervoor om per druivenras en per gemeente het sap apart in houten vaten te vergisten. Een kostbare keuze waardoor de wijnmaker wel heel precies tot de juiste samenstelling kan komen voor deze champagne.

De champagne wordt minimaal 36 maanden gerijpt en bestaat voor een groot deel uit ‘vin de reserve’. Dus naast de wijn van het oogstjaar ook de reserve wijn van voorgaande oogstjaren waardoor de champagne nog rijker en complexer van smaak wordt. Deze ‘vin de reserve’ wordt op magnum flessen met ‘liège sur agrafe’ gerijpt wat zeer uitzonderlijk is.

De champagne heeft een heldere gouden kleur en elegant fijne mousse. Het heeft aroma’s van toast, rijp fruit en truffel. De smaak is krachtig met hints van peer, brioche, kruiden en walnoten.

Bollinger was het eerste champagnehuis dat een High Environmental Value – certificering (HVE) heeft behaald, wat de kracht onderstreept van zijn inzet voor de bescherming van de wijngaard. Een opsomming, zo laten ze gras groeien in de wijngaarden, gebruiken biologische ongediertebestrijding, minimaal gebruik van herbiciden, hergebruik van snoeiafval, planten van hagen en boomgaarden geplant ten behoeve van behoud van de biodiversiteit, de wijngaard Côte aux Enfants(4 hectare) is biologisch.