Aspasie

Brut de Fût

48,25

Korting

2 flessen 1,50 - 46,75
6 flessen 2,50 - 45,75
Aroma

Honing, toffee, vanille, gedroogd fruit.

Smaak

Harmonieus, vol, vanille, fijne zuren, complexe kruidigheid.

Druif

50% Chardonnay, 25% Pinot Noir, 25% Meunier van 40 – 60 jaar oude wijngaarden.

Vinificatie

Minimaal 5 jaar gerijpt, rijping op jonge tot oudere eiken vaten, van verschillende jaren, speciaal voor Aspasie worden gemaakt.

Dosage

5,9 g/l

Categories

Brut, blend

Alcohol

12%

ProductcodeBR0401SA

Een speciale champagne die is samengesteld van uitsluitend zeer goede oogstjaren van de oudste wijngaarden, die 40 tot 60 jaar oud zijn.

Voor de rijping worden jonge eiken vaten, van verschillende jaren gebruikt die speciaal voor Aspasie worden gemaakt.

Het heeft aroma’s van honing en toffee en tonen van rozen en gedroogd fruit. De champagne is harmonieus en vol van smaak met duidelijke herkenning van vanille en heeft fijne zuren. Het hout is prachtig geïntegreerd samen met de complexe kruidigheid en heeft persoonlijkheid.

Vakblad Perswijn: 5*****
Aroma: Toast en vanille, breed en complex.
Smaak: Zacht en weelderig, mooi droog, breed, goede zuren, lengte.

De Grote Hamersma: 8,5
Bepaald geen aperitief-champagne die slechts bedoeld is om de eerste dorst te lessen. Heeft de stevigheid en vulling van gedroogd fruit. Abrikoos, appels en perzik. Amandeltjes, licht geroosterd. Popcornkraakje met een zweempje zoet. Romigheid in mond en in de mousse. Zacht en mild tijdens de eerste kennismaking. Om uiteindelijk bijna ziltig droog af te drinken. Importeur ziet er kalfsvlees bij. En als ik daar nog iets aan mag toevoegen: met morilles. Vorig jaar al geproefd. En veroorzaakt nog steeds lekkere trek.