Vier kerst in de champagne!

Met oud & nieuw drinken we natuurlijk allen een heerlijk glas champagne met onze dierbare vrienden & familie. Het einde van het jaar is hierdoor in heel de wereld onlosmakelijk verbonden met het bruisende goud. En dat voel je in de champagneregio! December staat namelijk de hele maand in het teken van feest, gezelligheid en natuurlijk.. champagne! Grote kerstmarkten, bijzondere festivals, levensgrote kerststallen, verlichte straten én culinair genieten. Pak dit jaar je kans en beleef de magie van kerst in de champagne! We lichten hieronder enkele hotspots uit.

Grote kerstmarkt in Reims

Ontdek één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk in Reims! 125 kerststalletjes met onder andere lokale delicatessen, traditionele producten en vele kerstcadeautjes. Maar natuurlijk niet te missen zijn de chalets van de kleine en grote champagneboeren die voordelig hun eigen champagnes verkopen. Naast de kerstmarkt kun je ook genieten van een groot reuzenrad, een nagebouwd kerstdorp en natuurlijk de prachtige stad!

Epernay en Habits de Lumière

Ook in Epernay kun je heerlijk rondstruinen over de gezellige kerstmarkt met allerlei gastronomische, ambachtelijke en feestelijke producten. Maar laat je ook meevoeren langs de feestelijk verlichte champagnehuizen op de Avenue du Champagne, ga schaatsen op de openluchtijsbaan en bewonder de levensgrote kerststal. En niet te vergeten: bezoek van 12 tot 14 december het beroemde lichtfestival Habits de Lumière en geniet van vuurwerk, drakendansen, proeverijen, theater en natuurlijk betoverende lichtshows!

Kerstmarktroute Noëls de Champagne

Maak er een compleet magische kerst van en volg de kerstmarktroute Noëls de Champagne & bewonder de duizend lichtjes in de wijngaarden. 46 steden en dorpen zullen je verrassen met feestelijke en culturele attracties, feestverlichting en kerstmarkten! Meer informatie vind je hier.

12 t/m 14 december – Een kerstreis naar de Champagne!

Brouzje organiseert van 12 tot 14 december 2014 een compleet verzorgde reis naar Habits de Lumiere. Vanaf slechts €265 per persoon dompel je onder in de wereld van champagne en beleef je een betoverende kerst om nooit meer te vergeten. Lees meer!

Andere wensen? Geen probleem! Met onze kennis en ervaring in het champagnegebied, stellen we de perfecte reis op maat voor je samen.