Winelife – Bubbels in hun blootje

december 2020

Winelife – Bubbels in hun blootje met de Brouzje ‘uitblinker’

Het decemberblad van Winelife is vaak het meest feestelijke nummer met champagne in de hoofdrol. Deze keer kozen de proevers voor champagne extra brut en brut nature. Oftewel vrijwel geen dosage tot helemaal 0. De ingestuurde en gepubliceerde champagnes zijn ingedeeld in drie categoriën. Eén ster is een goed glas, twee sterren zijn uitblinkers en drie sterren een must have.

We hebben ook ingestuurd en zie hier hebben we volgens Magda van der Rijst en gastproever Anja Vondenhoff een uitblinker te pakken!

Het is de Cuvée Mobline van Petiteaux uit het zuiden van de Champagne. Een bijzonder verhaal omdat hij als een van de laatsten een nieuwe AOC Champagne wijngaard kreeg toegekend. Geïnteresseerden moesten een ijzersterke motivatie indienen waarna vervolgens een besluit werd genomen. Sebastien Petiteaux was de gelukkige. Toen volgde pas echt het harde werk door eerst de bomen te rooien op de onwijs steile helling. Nu ligt het er prachtig bij en geeft het dus ook nog eens heerlijke champagne!

Cuvée Mobline – Petiteaux ** Uitblinker!
Anja Vondenhoff; ‘Verschonende, frisse champagne, vol van vers fruit, met vriendelijke roostertonen en romigheid. Die zorgt voor een strelend mondgevoel. Elegant. Kan altijd.

Nieuwsgierig naar deze champagne? Bestel de uitblinker dan in onze webshop!