december 2017
In de speciale champagne editie is een interview te lezen met Sabas Joosten, sommelier bij Librije*** te lezen. Hij vertelt wat champagne voor hem en in zijn werk betekent. Zo vertelt hij onder andere over een champagne in het wijn-arrangement. In dit geval over onze Grand Cru Rosé champagne van F. Barbier, bij het ‘eitje met kaviaar’.
‘Op dit moment hebben we een Rosé champagne van Barbier (uit Avize) in het arrangement, bij het eitje-kaviaar. Een gerecht met kaviaar werkt heel goed met deze champagne. Hij is heel zacht in mondgevoel en pakt zowel het ei als de kaviaar goed op. Tegelijk wordt het karakter van de champagne niet verstoord. Dat is heel belangrijk. In vegetarische menu’s gebruikt Jonnie veel gegaarde eidooier. Daarbij kom je gauw op een champagne uit. De mousse reageert goed op het filmende karakter van de eidooier en dat frist de mond goed op. Een droge wijn is lastiger want dan botsen de zuren eerder door het ‘botsende’ gevoel tussen eidooier en zuren.’