Brouzje is de nieuwe importeur van champagnehuis Joseph Perrier

Amsterdam, dinsdag 25 juni 2024 – Brouzje | Champagne is sinds eind mei de trotse importeur van gerenommeerd champagnehuis Joseph Perrier. Brouzje zal zich als exclusief importeur van de Nederlandse markt inzetten voor de positionering en de bekendheid van het champagnehuis. Ter ere hiervan vond er gisteren een exclusief event plaats bij Grand Hotel Karel V in Utrecht.

Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor beide partijen en biedt champagne liefhebbers in Nederland de kans om kennis te maken en te genieten van de verfijnde champagnes van Joseph Perrier. Het champagnehuis is met veel zorg geselecteerd door Hinke de Jong, Champagne ambassadeur 2016 en eigenaresse van Brouzje en Champagne Travel. Hinke: “Joseph Perrier heeft zich steeds meer in de kijker gespeeld. Ze hebben een brede range aan zeer elegante cuvées, wat een prachtige toevoeging is aan ons assortiment.” Paul Edgar Bredar, Export Manager Europa bij Joseph Perrier, is enthousiast over de nieuwe samenwerking en zegt daarover het volgende: “Since the end of May, Brouzje is our new exclusive importer and distributor for the Dutch market. We are very happy and fully confident that this will be a sustainable partnership. We are very much looking forward to this new adventure!” CEO en eigenaar Benjamin Fourmon vult hem aan: “I am more than happy to start this new partnership. The typology of clients and Hinke’s professionalism are some precious assets for our development in the Netherlands.”

Over Joseph Perrier

Champagnehuis Joseph Perrier is een echt familiebedrijf en in 1825 opgericht door Joseph en zijn zoon François-Alexandre Perrier en vieren volgend jaar hun 200-jarig jubileum. In 1870 dragen zij het stokje over aan hun neef Paul Pithois, die het champagnehuis wereldwijd op de kaart zet en ervoor zorgt dat ze in 1889 de officiële champagneleverancier van de British Royal Family worden. Momenteel staat Benjamin Fourmon, de zesde generatie, aan het roer en onder zijn energieke aansturing zijn er veel initiatieven doorgevoerd. Zo heeft er met de komst van Nathalie Laplaige als wijnmaker een aantal jaren terug een kwaliteitsslag plaatsgevonden. De unieke ‘ground-level’ kelders zijn nu open voor publiek en er zijn prachtige proefruimtes in gebruik genomen. Meest recent is de introductie van nieuwe labels. Het nieuwe jasje weerspiegelt de eeuwenoude tradities, maar dan met een moderne twist. Het portfolio van Joseph Perrier bestaat uit een breed assortiment, waarvan de Joséphine de absolute top cuvée is. Deze zijn vanaf nu verkrijgbaar in Nederland via Brouzje.

Over Brouzje | Champagne

Brouzje is al meer dan 10 jaar toonaangevend als het gaat om het importeren van kwalitatief hoogwaardige champagnes. De producenten zijn met persoonlijke aandacht geselecteerd door Hinke de Jong, tevens uitgeroepen tot Champagne Ambassadeur van 2016 door Comité Champagne. Brouzje levert champagne aan hotels, gastronomie, particulieren, bedrijven en handel. Daarnaast verzorgt Brouzje proeverijen, masterclasses en presentaties. www.brouzje.nl