Over

Brouzje is importeur, distributeur en verkoper van champagne aan particulieren, zakelijke klanten, (Michelin) restaurants en wijnwinkels.

We verzorgen champagne voor events op locatie en proeverijen. Eventueel in combinatie met presentaties en sabrage. Voor zowel liefhebbers als wijnprofessionals én bedrijven verzorgen we via Champagne Travel, reizen op maat, weekendjes weg en groepsreizen naar de Champagne (zie hieronder voor meer informatie).

Brouzje staat voor een bruisend en energiek leven. Brouzje importeert en verkoopt champagne van exclusieve champagnehuizen en zeer talentvolle en kundige champagneproducenten die het hele proces van druif tot champagne zelf in de hand hebben. We kennen het champagnehuis, haar achtergrond, de wijnmaker én werkwijze. Alle champagnes die we verkopen staan voor klasse, elegantie en worden duurzaam geproduceerd.

Ontstaan en curriculum

Brouzje wordt geleid door Hinke de Jong. Zij heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening en bezit een gezonde ondernemersgeest. Opgegroeid in een ondernemersgezin en dichtbij de natuur. Ze laat zich graag inspireren door mensen en omgeving. Kwaliteit, ambitie en betrokkenheid kenmerken haar.

Aantrekkingskracht bracht haar in de Champagne en sindsdien heeft zij Brouzje steeds verder gevormd. De liefde voor champagne, de mensen, het product en de regio geeft een enorme motivatie te blijven leren over champagne! Haar specialisme deelt ze met regelmaat met wijnprofessionals, bedrijven en liefhebbers.

Tijdlijn

2007

Eerste bezoek van Hinke de Jong aan de Champagne. Waarna vele bezoeken en proeverijen volgden naast haar baan in de zakelijke dienstverlening.

2011

In september 2011 is Brouzje door Hinke de Jong opgericht.

2012

Hinke is Chevalier-Sabreur bij de Confrérie Sabre d’Or en mag anderen laten sabreren. Als Confrère geeft zij Sabreurs na afloop het diploma en worden zij ceremonieel geridderd.

2013

Hinke was jurylid voor de Benelux finale Champagnewedstrijd voor hotelscholen van het Comité Champagne.

De opdracht voor de chef-kok, commis en sommelier was een vier-gangen champagnediner te verzorgen met gebruik van lokale producten en bijpassende champagnes.

2013

In december is de Esprit Octavie – J.M. Goulard van Brouzje tot de unanieme winnaar gekozen in de jaarlijkse champagnetest. Bepaald door Nederlandse wijnprofessionals – waaronder Perswijn – en gepubliceerd in De Telegraaf.

2014

Brouzje is genomineerd voor de Startup Award van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland.

 

De jury; ‘Bruisende onderneming laat Nederland kennismaken met verfijnde champagnes.’

2014

Brouzje is de champagne huisleverancier voor de Franse Ambassade in Nederland.

2014

Sinds 2014 is Brouzje leverancier voor diverse Michelin restaurants in Nederland.

2015

Hinke is opgenomen in de Hotlist van Winelife met toonaangevende mensen in de wijnbusiness op nummer 46.

2015

Hinke heeft als eerste Nederlander dé verdiepende opleiding Mastering Champagne succesvol afgerond. Verzorgd door de Universiteit van Reims en Lycée Viticole Avize in Champagne.

2016

Hinke is de Champagne Ambassadeur van Nederland 2016! De wedstrijd van het Comité Champagne had dit jaar als thema Réserve en Reserve Qualitative Individuelle.

 

Door deze wedstrijd te winnen heeft ze laten zien, over behoorlijke champagne te beschikken en dit goed weet over te brengen. En tevens passend wijn/champagne-spijs advies te geven.

2016

Op 1 juni 2016 is Champagne Travel opgericht en zijn alle Champagne reis activiteiten ondergebracht in dit nieuwe bedrijf.

 

Daarmee wordt er nog meer gericht aandacht gegeven aan onze reisklanten. Dit zijn particulieren, zakelijke klanten en sommeliers.

2016

Hinke is opgenomen in de allereerste FavorFlav Food & Wine Influencerslist Top 100 op nummer 67.

 

De jury; ‘Zij weet met haar kunde en enthousiasme iedereen aan de bubbels te krijgen. Levert champagne van kleinere champagneproducten aan sterrenzaken door heel het land. Kortom: she knows what’s poppin.’

2017

Hinke is jurylid van de competitie van Champagne Ambassadeur van Nederland 2018. En tevens het Nederlandse jurylid voor de Europese finale van de Champagne Ambassadeurswedstrijd in Epernay.

2018

Brouzje is gestart met het verzorgen van volwaardige Champagne Masterclasses voor liefhebbers en wijnkenners. Register Vinologen van de Wijnacademie krijgen bij deelname PE punten.

2019

De nieuwe website van Brouzje is gelanceerd.

Speciale Masterclass met Finse champagne expert en schrijver Essi Avellan Master of Wine.

2020

Op veler verzoek leveren we ook aan gespecialiseerde wijnwinkels en privé sommeliers.

2021

Brouzje bestaat 10 jaar!

Daarom in 2021-2022 bijzondere jubileum events.

2022

Speciale Masterclass met Amerikaanse champagne expert en schrijver Peter Liem.

2023

Uitbreiding team Brouzje.

2024

Hinke de Jong genomineerd als Wijnvrouw van het Jaar 2024.

Image

Brouzje in deze restaurants

Vele restaurants hebben voor Brouzje gekozen als leverancier. Daar zijn we trots op samen met onze producenten!

Hieronder een overzicht waar je onze champagnes tegen komt. En reken maar dat de sommelier je een goed advies geeft. Dit zijn restaurants waar ze hele goede service en heerlijke gerechten hebben.

LEES MEER
Image

Champagne Travel

Zin in een heerlijk champagne weekend, een gastronomisch arrangement, met de vrienden of collega’s op pad of een bijzonder evenement in de Champagne meemaken?
Door onze vele bezoeken aan de regio kennen we deze op onze duim. Daardoor kunnen we u goede adviezen geven over de highlights en leukste adressen. Kwaliteit en service zijn bij ons prioriteit en wij werken uitsluitend met partners die zich hieraan kunnen meten. Dit evalueren we na iedere reis.

Alle reizen en dagactiviteiten staan op de website van Champagne Travel!

LEES MEER