Onze Esprit Octavie van Goulard overal favoriet!

Dat wij trots zijn op iedere champagne in onze collectie moge duidelijk zijn. Maar dat wij dit jaar zoveel positieve reacties op onze champagnes hebben gekregen, hadden wij nooit durven dromen. In deze blog zetten wij een van onze parels in het zonnetje: de Esprit Octavie van J.M. Goulard!

De beoordelingen van de profs op een rijtje!

Dat de Esprit Octavie (voorheen Prestige Brut) écht lekker is, wisten wij al. Maar deze parel van champagnehuis Goulard wordt ook steeds meer ontdekt buiten de wereld van Brouzje-liefhebbers! En daar kunnen we alleen maar trots op zijn! Hieronder lees je hoe de pers en de wijnprofessionals de Esprit Octavie beoordelen.

Bekroond door Guide Hachette du vins en Challenge International Du Vin

Deze fijne champagne ontving in 2010 en 2012 al 2 bijzondere aanmerkingen in Frankrijk. In 2012 werd hij gekroond met een ster in de ‘Guide Hachette du vins’, dé wijngids voor Franse wijnen en in 2010 won hij de bronzen medaille in de Challenge International Du Vin.

Nummer 1 Bubbeltest van De Telegraaf en Perswijn

Vorig jaar werd de Esprit de unanieme winnaar in de Bubbeltest 2013 van de Telegraaf, die in samenwerking met vakblad Perswijn werd uitgevoerd. Na een strenge voorselectie van 5 champagnes eindigde de Esprit Octavie op nummer 1 in de categorie betaalbare champagne. Daarbij gingen de mooie woorden van de jury gepaard: ‘Breed en open, grapefruit, lichte toasting, zacht en smaakvol, heel opwekkend, fijne zuren en finesse’.

Een 8,5 voor de Esprit Octavie champagne in De Grote Hamersma

Afgelopen najaar ontving het juweeltje van Goulard een vermelding in De Grote Hamersma. En dat met een beoordeling van maar liefst een 8,5. Op zijn Hamersma’s kreeg hij de volgende omschrijving: ‘De Paul Tradition goed en smakelijk. Deze [de Esprit Octavie] ronder, zachter en wulpser. Het zal de chardonnay zijn. Of de wat hogere dosering rietsuiker. Of lijkt het nu gekonfijt geel fruit dat ik proef? Rijke buit. Ster in de Guide Hachette. Medaille bij Challenge International du Vin.’

1 van de lekkerste champagnes in Winelife

In november verscheen hét champagnenummer van Winelife. De must-have in de feestmaand! En ook onze Esprit Octavie werd getest door de profproevers van het magazine en kreeg van de jury maar liefst de op een na hoogste kwalificatie: 2,5 flûte op de schaal van 3.Tussen de grote namen ontving hij een prachtige notering op nr. 4 van de 15 lekkerste champagnes van zelfstandige producenten. Wijnjournalist van oa. Elsevier en schrijver van Omfietswijn Nicolaas Klei omschreef de Esprit prachtig: ‘Heel zuiver. Ik neig naar tweeënhalve flûte als waardering en, belangrijker, ik voel ernstig de neiging deze niet uit te spugen. Rijker dan veel andere Champagnes. Je proeft van alles, van geroosterd brood en nootjes tot citrus. Hij geeft me een voorjaarsgevoel.’

Buitengewone champagne in Delicious magazine

Na al deze prachtige recensies, kregen we als kers op de taart het nieuws dat de Esprit ook in de kersteditie van Delicious is genoemd als 1 van de 5 buitengewone bubbels. Vinoloog Ellen Dekkers omschrijft hem als volgt: ‘Kietelchampagne Champagne Esprit Octavie J.M. Goulard. Engelachtige champagne van een klein familiehuis. Zo zacht, zo lief, zo vol. De gisten bij de tweede gisting op fles mogen vijf jaar rijpen. Sla minimaal een doos in om iedereen met kerst mee te kietelen.’

Bestel deze heerlijke champagne nu mét korting!

Alls bonus hebben we de fijne Esprit Octavie nu in prijs verlaagd van €35,50 naar €33,75 en per 6 voor €32,50 p.s.! Wie bruist er mee?