Op vrijdag 1 november vierde Restaurant RIJKS hun 10 jarige bestaan! Ter ere van dit mooie jubileum is Brouzje gevraagd een speciale eigen champagne te verzorgen. Dit is vervolgens de …
Sinds dit voorjaar heeft Brouzje het champagnehuis Joseph Perrier in haar portfolio. Reden om nader kennis te maken met Nathalie Laplaige die in 2017 als ‘chef de cave’ werd aangesteld …
2024 leek een rampjaar te worden in de Champagne. Qua volume is het dat ook, maar over het fruit dat binnenkwam, waren de wijnboeren meteen enthousiast. De samenstelling van de …
Christian heeft de opleiding Horeca Ondernemer Manager (HOM) afgerond aan het Deltion College in Zwolle. Tijdens zijn studie is hij als afwasser bij restaurant Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl …
Welkom bij het tweede interview van onze Sip & Share-serie! In deze reeks stellen we een aantal korte champagne vragen aan diverse sommeliers uit Nederland. Ditmaal gaan we in gesprek …
Sinds eind mei zijn wij de trotste en exclusieve importeur in Nederland van champagnehuis Joseph Perrier. Deze nieuwe samenwerking lieten we natuurlijk niet geruisloos voorbij gaan! Daarom stond maandag 24 juni …
Welkom bij ons allereerste interview van onze Sip & Share-serie! In deze reeks stellen we een aantal korte champagne vragen aan diverse sommeliers uit Nederland. We trappen de reeks af …
Ben jij op zoek naar een leuke en dynamische opdracht binnen de magische wereld van champagne en heb jij ervaring als Officemanager, Management Assistente of Virtual Assistent? Wij zijn op …
Samenvatting: Koud voorjaar, groei blijft achter Het voorjaar 2023 in de Champagne is koud, met vorstperiodes tot in april. Begin april ziet het Comité Champagne dat het gemiddelde ontwikkeling van …
In de onderstaande video neemt Loïc Geoffray van het YouTube kanaal Vin Stache je mee naar Domaine de Marzilly en gaat hij op bezoek bij Maxime Ullens. Het bezoek vond …
Begin deze maand brachten wij, Hinke de Jong en Peter Liem, een bezoekje aan de Champagne. De oogst was in volle gang en er werd overal hard gewerkt. Samen hebben …
Op 2 oktober 2022 heeft Brouzje weer een speciale champagne expert uitgenodigd. Na Essi Avelan MW was het deze keer de beurt aan Peter Liem. Hij is een gerenommeerde Amerikaanse …
Oogstjaar 2022: Een veelbelovende oogst van zeer gezonde druiven Na de uitdagende oogstjaren 2020 en 2021 volgt dit fantastische oogstjaar 2022. Hoewel de oogst in 2020 goed was, wordt het …
Sommelierproeverij & champagnelunch – Lustrum event #1 Op maandag 8 november hebben we een zeer uitgebreide overzichtsproeverij gegeven. Sommeliers waar we mee werken en sommeliers die interesse hebben in Brouzje …
Het jaar van de kleine maar kwalitatieve goede oogst en een regenrecord, dat is 2021! Zo was al vroeg in het jaar vorst de reden waardoor een deel van de …
Het jaar 2020 gaat om diverse redenen de geschiedenisboeken in. In eerste instantie natuurlijk door Covid19, wat ons allemaal in de greep houdt. Zo ook de mensen die zich bezighouden …
Deel 2: Duurzaamheidsbeleid en resultaten tot dusver 7 oktober 2019 – Amsterdam Comité Champagne Grégoire van den Ostende – Directeur Bureau du Champagne BeNeLux Thibault le Malloux – Hoofd Communicatie …
Deel 1: Kerncijfers, verkoop 2018 en oogst 2019 7 oktober 2019 – Amsterdam Grégoire van den Ostende – Directeur Bureau du Champagne BeNeLux (m) Thibault le Malloux – Hoofd Communicatie …
Champagne en oesters spreken direct tot de verbeelding en mogen dan ook niet ontbreken bij Brouzje. Deze proeverij heeft alles in zich voor een unieke belevenis. Een glamoureuze combinatie! Het …
Voor een heerlijke verwenproeverij met champagne in uw eigen huis of op kantoor. Op deze manier zijn al veel favoriete champagnes ontdekt en hebben we vele geslaagde proeverijen verzorgd. Champagne …
Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan …
Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan …
Het is heerlijk zomerweer. Tijd om de zinnen te verzetten en genieten van de vakantie! Wie wil dat niet? En omdat velen van ons naar Frankrijk vertrekken is het ook …
Het gebruik van mobiel internet stijgt enorm en zal natuurlijk blijven toenemen. Brouzje wil graag met deze ontwikkelingen meegaan en is daarom druk bezig met verbetering van de gebruikerservaring op …
Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk onbekende pareltjes te vinden. Dat doen we inmiddels een paar jaar met veel plezier. En nu voor het eerst hebben we ook …
Champagne wordt ook in Nederland steeds populairder. Vaak gaat aan een chique diner eerst een mousserend aperitiefje vooraf. Dat is tegenwoordig heel gewoon, maar het belangrijkste moment dat we de …
Brouzje’s champagnes Lelarge-Pugeot Premier Cru Brut en Lelarge-Pugeot Quintessence 2004 kregen onlangs een excellente beoordeling van wijnjournalist & schrijver Harold Hamersma. Publicatie NRC.nl In zijn artikel ‘Champagne plus, Champagne min’, …
Champagne wordt meestal gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier of een combinatie hiervan. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er naast deze drie druivenrassen nog drie soorten …
De familie van Lelarge Pugeot besloot in 2010 om terug te keren naar de ‘good old times’. Zij brachten paarden terug op de wijngaarden! Elk jaar van maart tot oktober …
De oogstdata voor dit jaar zijn bekend gemaakt en vallen afhankelijk van de gemeente en het type druif tussen 8 en 19 september. Elke oogst is anders, denk aan de …
Begin dit jaar lieten we weten dat De Grote Hamersma, ofwel wijnjournalist & schrijver Harold Hamersma, enkele van onze champagnes een prachtige review gaf. In zijn nieuwe boek De Grote …
Met oud & nieuw drinken we natuurlijk allen een heerlijk glas champagne met onze dierbare vrienden & familie. Het einde van het jaar is hierdoor in heel de wereld onlosmakelijk …
Voor Brouzje was 2014 een speciaal jaar. In december 2013 was onze Prestige Brut van champagnehuis J.M. Goulard winnaar van de Bubbeltest in de Telegraaf. Ook verschenen er een aantal champagnes op …
Dat wij trots zijn op iedere champagne in onze collectie moge duidelijk zijn. Maar dat wij dit jaar zoveel positieve reacties op onze champagnes hebben gekregen, hadden wij nooit durven …
Eindelijk is de kerstperiode weer aangebroken. Met familie, vrienden, collega’s of zakenpartners vier je de meest gezellige dagen van het jaar. En wat is er nou leuker dan hun glimlach …
De heerlijke champagnes van Brouzje hebben wederom de aandacht van de media getrokken: ditmaal van het grootste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland: Perswijn. In de 8e editie 2014 van het magazine …
Zaterdag 29 augustus werd door het Comité Champagne uitgeroepen als de officiële startdatum van de druivenoogst! En dit jaar was de eer aan het stadje Montgueux, in het departement Aube, …
Concours des Ambassadeurs du Champagne Sinds 2005 organiseert het Comité Champagne een Europees concours om de ultieme Champagne ambassadeur te bepalen. Met een unieke competitie wordt er extra aandacht besteed …
De druivenoogst is afgelopen weken in volle gang in de Champagne. Hoewel de oogst nog niet overal voltooid is, lijkt de kwaliteit van de druiven dit jaar uitermate goed te …
Momenteel zijn er in de Champagnestreek 15.800 wijnboeren, waarvan 4.650 ook zelf champagne maken en 300 champagnehuizen die samen het bruisend goud produceren over 33.705 hectaren. Dit staat garant voor …
Het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne en het Bureau du Champagne Benelux hielden op 9 november een presentatie in de Amsterdamse Kookfabriek. Het onderwerp was de verkoop en de …
Onze champagnes kregen dit jaar opnieuw een prachtig review in De Grote Hamersma, dé gids voor wijnen en champagnes. Vorig jaar werden er al 9 champagnes vermeld, dit keer zijn het er …
Het is geen gemakkelijk seizoen voor de champagneboeren. Een lange winter die werd opgevolgd door een ijzige lente. En tot slot een regenachtige en spannende maand in juni die voor …
De oogstdata voor dit jaar zijn bekend gemaakt en de eerste oogstdag van 2016 is vastgesteld op 12 september! Dit betekent echter niet dat iedere boer in de champagne dan …
Op 13 oktober 2016 werd de jaarlijkse persdag van Bureau Benelux van het Comité Champagne weer georganiseerd. Op suggestie van Hinke vond het event haar onderdak op een prachtige locatie, …
Brut d’Autrefois – Corbon De Grand Cru Brut d’Autrefois van Champagnehuis Corbon kost €80,50 in onze shop. Maar waarom eigenlijk? De beste druiven Corbon is de absolute top van de …
In de nieuwste editie van De Grote Hamersma ontvingen 8 van onze champagnes opnieuw een review van wijnkenner Harold Hamersma. Uiteraard in typisch Hamersma-stijl. Net als in 2016 en 2015 heeft Brouzje weer een …
Goed nieuws! De accijns voor mousserende wijn is in 2017 verlaagd. Bovenop de belasting voor alcoholische dranken, zat jarenlang een extra luxetaks voor champagne, cava en prosecco. Maar die is …
Ieder jaar maakt het Comité Champagne in Epernay bekend wat de oogstdata zijn per ‘cru’ (gemeente) en per druif. Eerder dan de afgegeven data mogen de wijnboeren niet beginnen met …
Zoals de meesten wel weten is Hinke de Jong Champagne Ambassadeur van Nederland 2016. Een titel die zij met eer draag en gelukkig de rest van haar leven houdt. Een …
Ieder jaar maakt het Comité Champagne in Epernay bekend wat de oogstdata zijn per ‘cru’ (gemeente) en per druif. Eerder dan de afgegeven data mogen de wijnboeren niet beginnen met …
Grégoire van den Ostende, directeur Champagne Comité Benelux heette de gasten welkom, waarna de perspresentatie werd gegeven door Thibaut Le Mailloux, communicatiedirecteur Comité Champagne. Maandag 2 oktober, tijdens de Nederlandse …
Natasja Noorlander is sommelier bij restaurant Vinkeles*, onderdeel van Hotel The Dylan in Amsterdam. En één van onze klanten. Nu is Natasja geïnterviewd over haar ‘Somms Choice’ door The Citizen. …