Nieuws

Champagne Ullens | Domaine de Marzilly X RIJKS Categorie: Brouzje nieuws

Op vrijdag 1 november vierde Restaurant RIJKS hun 10 jarige bestaan! Ter ere van dit mooie jubileum is Brouzje gevraagd een speciale eigen champagne te verzorgen. Dit is vervolgens de

Nathalie Laplaige, chef de cave bij Joseph Perrier: ‘Alles draait om balans’ Categorie: Interviews

Sinds dit voorjaar heeft Brouzje het champagnehuis Joseph Perrier in haar portfolio. Reden om nader kennis te maken met Nathalie Laplaige die in 2017 als ‘chef de cave’ werd aangesteld

2024: Lage opbrengst, hoge kwaliteit Categorie: Champagne nieuws

2024 leek een rampjaar te worden in de Champagne. Qua volume is het dat ook, maar over het fruit dat binnenkwam, waren de wijnboeren meteen enthousiast. De samenstelling van de

Veelgestelde champagne vragen beantwoord Categorie: Algemeen

Regelmatig komen er vragen over champagne binnen via de Brouzje website. Die vragen gaan over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld of je dik wordt van champagne, wanneer de oogst begint en

Sip & Share: de sommelier editie – Christian de Olde Categorie: Interviews

Christian heeft de opleiding Horeca Ondernemer Manager (HOM) afgerond aan het Deltion College in Zwolle. Tijdens zijn studie is hij als afwasser bij restaurant Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl

Sip & Share: de sommelier editie – Ronald Aikes Categorie: Interviews

Welkom bij het tweede interview van onze Sip & Share-serie! In deze reeks stellen we een aantal korte champagne vragen aan diverse sommeliers uit Nederland. Ditmaal gaan we in gesprek

Joseph Perrier X Brouzje Categorie: Brouzje nieuws

Sinds eind mei zijn wij de trotste en exclusieve importeur in Nederland van champagnehuis Joseph Perrier. Deze nieuwe samenwerking lieten we natuurlijk niet geruisloos voorbij gaan! Daarom stond maandag 24 juni

Vin nature champagne: bestaat dat, natuurchampagne? Categorie: Algemeen

Er verschijnen steeds meer natuurwijnen op de markt en daarmee groeit ook de behoefte aan informatie. Vragen als wat het precies is, hoe natuurwijn smaakt en of er ook natuur-champagne

Sip & Share: de sommelier editie – Erik Havenga  Categorie: Interviews

Welkom bij ons allereerste interview van onze Sip & Share-serie! In deze reeks stellen we een aantal korte champagne vragen aan diverse sommeliers uit Nederland.  We trappen de reeks af

Vacature: Virtual Officemanager, 4 – 8 uur per week Categorie: Brouzje nieuws

Ben jij op zoek naar een leuke en dynamische opdracht binnen de magische wereld van champagne en heb jij ervaring als Officemanager, Management Assistente of Virtual Assistent? Wij zijn op

Van varkens tot vleermuizen: je vindt ze allemaal in de wijngaard Categorie: Algemeen

Wijnboeren snoeien, wieden en plukken, maar ze hoeven al dat werk niet in hun eentje te doen. Bij sommige champagnehuizen komt de hulp uit onverwachte hoek: de dierenwereld. Zo hebben

Champagne, vrouwen in de hoofdrol Categorie: Algemeen

V.l.n.r.: Elisabeth Law de Lauriston-Boubers, Jeanne Alexandrine Louise Mélin & Marie-Louise Lanson de Nonancourt Vier dappere vrouwen lieten hun champagnebedrijf groeien en bloeien in de tijd dat de meeste deftige

Champagne oogst 2023 als een rollercoaster Categorie: Champagne nieuws

Samenvatting: Koud voorjaar, groei blijft achter Het voorjaar 2023 in de Champagne is koud, met vorstperiodes tot in april. Begin april ziet het Comité Champagne dat het gemiddelde ontwikkeling van

Een kijkje in de wijngaard en kelder van Domaine de Marzilly Categorie: Champagne nieuws

In de onderstaande video neemt Loïc Geoffray van het YouTube kanaal Vin Stache je mee naar Domaine de Marzilly en gaat hij op bezoek bij Maxime Ullens. Het bezoek vond

Het nieuwste champagne vat van Maxime Ullens Categorie: Champagne nieuws

Begin deze maand brachten wij, Hinke de Jong en Peter Liem, een bezoekje aan de Champagne. De oogst was in volle gang en er werd overal hard gewerkt. Samen hebben

Montagne de Reims – Masterclass Peter Liem – Champagnediner Categorie: Champagne nieuws

Op 2 oktober 2022 heeft Brouzje weer een speciale champagne expert uitgenodigd. Na Essi Avelan MW was het deze keer de beurt aan Peter Liem. Hij is een gerenommeerde Amerikaanse

Oogst in de Champagne 2022 Categorie: Champagne nieuws

Oogstjaar 2022: Een veelbelovende oogst van zeer gezonde druiven Na de uitdagende oogstjaren 2020 en 2021 volgt dit fantastische oogstjaar 2022. Hoewel de oogst in 2020 goed was, wordt het

Brouzje 10 jaar – Lustrum events #1 #2 Categorie: Brouzje nieuws

Sommelierproeverij & champagnelunch – Lustrum event #1 Op maandag 8 november hebben we een zeer uitgebreide overzichtsproeverij gegeven. Sommeliers waar we mee werken en sommeliers die interesse hebben in Brouzje

Oogst in de Champagne 2021 Categorie: Champagne nieuws

Het jaar van de kleine maar kwalitatieve goede oogst en een regenrecord, dat is 2021! Zo was al vroeg in het jaar vorst de reden waardoor een deel van de

Oogst in de Champagne 2020 Categorie: Champagne nieuws

Het jaar 2020 gaat om diverse redenen de geschiedenisboeken in. In eerste instantie natuurlijk door Covid19, wat ons allemaal in de greep houdt. Zo ook de mensen die zich bezighouden

Persdag Comité Champagne 2019 – Duurzaamheid Categorie: Champagne nieuws

Deel 2: Duurzaamheidsbeleid en resultaten tot dusver 7 oktober 2019 – Amsterdam Comité Champagne Grégoire van den Ostende – Directeur Bureau du Champagne BeNeLux Thibault le Malloux – Hoofd Communicatie

Persdag Comité Champagne 2019 – Verkoopcijfers 2018 Categorie: Champagne nieuws

Deel 1: Kerncijfers, verkoop 2018 en oogst 2019 7 oktober 2019 – Amsterdam Grégoire van den Ostende – Directeur Bureau du Champagne BeNeLux (m) Thibault le Malloux – Hoofd Communicatie

Champagne & Oester proeverij Categorie: Brouzje nieuws

Champagne en oesters spreken direct tot de verbeelding en mogen dan ook niet ontbreken bij Brouzje. Deze proeverij heeft alles in zich voor een unieke belevenis. Een glamoureuze combinatie! Het

De champagneproeverij! Categorie: Brouzje nieuws

Voor een heerlijke verwenproeverij met champagne in uw eigen huis of op kantoor. Op deze manier zijn al veel favoriete champagnes ontdekt en hebben we vele geslaagde proeverijen verzorgd. Champagne

Champagnerecept hoofdgerecht: Gebakken zeewolf met citrus-basilicumsaus, peultjes én Blanc de Blancs champagne Categorie: Recepten

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan

Champagnerecept snack: Popcorn met peterselie, truffelolie en Parmezaan én Brut champagne Categorie: Recepten

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan

Champagnerecept Paasdiner: lamsstoofpotje met lentegroenten en Brut Rosé Categorie: Recepten

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan

Zonnig champagnerecept: homemade citroensorbetijs met biologische champagne Categorie: Recepten

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan

Champagnerecept in het Mosselseizoen: Gegratineerde mosselen met salade Categorie: Recepten

Champagne is een feestelijke drank die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten is dat champagne ook een heerlijke smaaktoevoeging kan

Geniet van de herfst met Autumn Champagne Sangria! Categorie: Recepten

Blaadjes verkleuren, de avonden worden langer en de kaarsjes kunnen weer aan.. het is herfst! Maak de donkere dagen nu nog gezelliger en geniet samen met je beste vrienden/vriendinnen van

Een routekaart voor … Champagne! Categorie: Algemeen

Veel mensen zijn met de kerstdagen samen met familie en vrienden, maar ook als je deze dagen alleen doorbrengt, niet getreurd. We hebben champagne om onszelf eens verwennen tijdens de

Champagne! Welke kies jij? Categorie: Algemeen

De meesten van ons drinken in deze tijd wel een heerlijk bruisend glas. Er zijn veel champagnes te krijgen. En welke kies je dan? Stap je snel de wijnwinkel binnen

Bruisend op reis naar de Champagne! Categorie: Brouzje nieuws

Het is heerlijk zomerweer. Tijd om de zinnen te verzetten en genieten van de vakantie! Wie wil dat niet? En omdat velen van ons naar Frankrijk vertrekken is het ook

Brouzje.nl vanaf nu responsive! Categorie: Brouzje nieuws

Het gebruik van mobiel internet stijgt enorm en zal natuurlijk blijven toenemen. Brouzje wil graag met deze ontwikkelingen meegaan en is daarom druk bezig met verbetering van de gebruikerservaring op

Hoge scores door het vakblad Perswijn voor onze champagnes! Categorie: Brouzje nieuws

Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk onbekende pareltjes te vinden. Dat doen we inmiddels een paar jaar met veel plezier. En nu voor het eerst hebben we ook

J.M. Goulard winnaar in Bubbeltest Telegraaf 2013! Categorie: Brouzje nieuws

Champagne wordt ook in Nederland steeds populairder. Vaak gaat aan een chique diner eerst een mousserend aperitiefje vooraf. Dat is tegenwoordig heel gewoon, maar het belangrijkste moment dat we de

De grote Hamersma bejubelt de champagnes van Lelarge-Pugeot Categorie: Brouzje nieuws

Brouzje’s champagnes Lelarge-Pugeot Premier Cru Brut en Lelarge-Pugeot Quintessence 2004 kregen onlangs een excellente beoordeling van wijnjournalist & schrijver Harold Hamersma. Publicatie NRC.nl In zijn artikel ‘Champagne plus, Champagne min’,

Een geheime champagneparel met de druiven van weleer Categorie: Brouzje nieuws

Champagne wordt meestal gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier of een combinatie hiervan. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er naast deze drie druivenrassen nog drie soorten

Van druif tot champagne: de fases Categorie: Algemeen

Het maken van champagne is een bijzonder en spannend proces, dat vele stappen kent en uiteraard om veel zorg en aandacht vraagt. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het

De evolutie van het champagneglas Categorie: Algemeen

De één beweert dat champagne is ontstaan aan het eind van de 16e eeuw, de ander beweert dat de eerste mousserende wijn uit de 18e eeuw stamt. Hoe dan ook

Weetjes over champagne & sabreren Categorie: Algemeen

De meeste mensen zullen champagne omschrijven als een mousserende wijn die vaak geassocieerd wordt met feest. Er is echter zoveel meer te vertellen over het bruisende goud. Reden voor ons

Champagnehuis Lelarge Pugeot back to the roots Categorie: Brouzje nieuws

De familie van Lelarge Pugeot besloot in 2010 om terug te keren naar de ‘good old times’. Zij brachten paarden terug op de wijngaarden! Elk jaar van maart tot oktober

Oogstdata Champagne 2014 bekend! Categorie: Champagne nieuws

De oogstdata voor dit jaar zijn bekend gemaakt en vallen afhankelijk van de gemeente en het type druif tussen 8 en 19 september. Elke oogst is anders, denk aan de

Champagnes van Brouzje stralen in De Grote Hamersma 2015 Categorie: Brouzje nieuws

Begin dit jaar lieten we weten dat De Grote Hamersma, ofwel wijnjournalist & schrijver Harold Hamersma, enkele van onze champagnes een prachtige review gaf. In zijn nieuwe boek De Grote

Vier kerst in de champagne! Categorie: Brouzje nieuws

Met oud & nieuw drinken we natuurlijk allen een heerlijk glas champagne met onze dierbare vrienden & familie. Het einde van het jaar is hierdoor in heel de wereld onlosmakelijk

Bestel de Champagnetoppers nu met korting! Categorie: Brouzje nieuws

Voor Brouzje was 2014 een speciaal jaar. In december 2013 was onze Prestige Brut van champagnehuis J.M. Goulard winnaar van de Bubbeltest in de Telegraaf. Ook verschenen er een aantal champagnes op

Onze Esprit Octavie van Goulard overal favoriet! Categorie: Brouzje nieuws

Dat wij trots zijn op iedere champagne in onze collectie moge duidelijk zijn. Maar dat wij dit jaar zoveel positieve reacties op onze champagnes hebben gekregen, hadden wij nooit durven

Verwen je dierbaren met een champagne cadeau! Categorie: Brouzje nieuws

Eindelijk is de kerstperiode weer aangebroken. Met familie, vrienden, collega’s of zakenpartners vier je de meest gezellige dagen van het jaar. En wat is er nou leuker dan hun glimlach

Brouzje champagnes schitteren in wijnmagazine Perswijn! Categorie: Brouzje nieuws

De heerlijke champagnes van Brouzje hebben wederom de aandacht van de media getrokken: ditmaal van het grootste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland: Perswijn. In de 8e editie 2014 van het magazine

Champagne in de film Categorie: Algemeen

Champagne en films, het is een fijne combinatie. In een tal van films wordt champagne gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren of gebruikt als ondersteuning voor de karakterisering van

Bekende quotes over champagne Categorie: Algemeen

Champagne is de meest feestelijke drank die er is en geliefd bij velen! Veel beroemdheden kunnen een glas champagne dan ook niet laten staan en zijn grote liefhebbers. De beroemdste

Weetjes over champagne Categorie: Algemeen

Champagne is rond de Kerstdagen en Nieuwjaar één van de meest favoriete dranken. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om een lekker glas champagne in te schenken op zaterdagavond tijdens

Champagnestreek UNESCO Werelderfgoed! Categorie: Algemeen

Goed nieuws voor champagne In Frankrijk gingen er afgelopen juli heel wat mooie flessen champagne doorheen. Een jarenlange intensieve lobby heeft er eindelijk toe geleid dat de bijzondere culturele waarde

Champagne Party! Categorie: Recepten

Tijdens de feestdagen en met verjaardagen wordt de champagnefles geregeld uit de kast getrokken om met vrienden en familie te proosten. Maar ook een feestje of gezellig avondje wordt altijd

De lekkerste champagne cocktails met fruit en verse kruiden! Categorie: Recepten

Champagne is in een elegante flûte of passend wijnglas natuurlijk al een pareltje om te drinken, maar wat dacht je van een champagne cocktail? Door vers fruit of verse kruiden

Oogst in Champagne is begonnen – 2015! Categorie: Champagne nieuws

Zaterdag 29 augustus werd door het Comité Champagne uitgeroepen als de officiële startdatum van de druivenoogst! En dit jaar was de eer aan het stadje Montgueux, in het departement Aube,

Hinke de Jong Nederlandse Champagne Ambassadeur 2016! Categorie: Brouzje nieuws

Concours des Ambassadeurs du Champagne Sinds 2005 organiseert het Comité Champagne een Europees concours om de ultieme Champagne ambassadeur te bepalen. Met een unieke competitie wordt er extra aandacht besteed

Excellente champagne oogst 2015 Categorie: Champagne nieuws

De druivenoogst is afgelopen weken in volle gang in de Champagne. Hoewel de oogst nog niet overal voltooid is, lijkt de kwaliteit van de druiven dit jaar uitermate goed te

Klassieke cocktails met champagne Categorie: Recepten

Een champagne cocktail, het ideale aperitief voor bij een brunch, lunch of heerlijke diner, of om van te genieten met vrienden op een gezellige avond. Wij zetten 10 heerlijke recepten

Champagne bruiloft! Categorie: Recepten

Bruiloften, altijd leuk als er eentje in je agenda staat. Wat is er gezelliger dan een feest met lekker eten, drankjes en een romantische sfeer. Als je er zelf een

Internationale champagne cijfers 2015 Categorie: Champagne nieuws

Momenteel zijn er in de Champagnestreek 15.800 wijnboeren, waarvan 4.650 ook zelf champagne maken en 300 champagnehuizen die samen het bruisend goud produceren over 33.705 hectaren. Dit staat garant voor

Champagne in Nederland 2015: de cijfers! Categorie: Champagne nieuws

Het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne en het Bureau du Champagne Benelux hielden op 9 november een presentatie in de Amsterdamse Kookfabriek. Het onderwerp was de verkoop en de

10 Brouzje champagnes in De Grote Hamersma 2016! Categorie: Brouzje nieuws

Onze champagnes kregen dit jaar opnieuw een prachtig review in De Grote Hamersma, dé gids voor wijnen en champagnes. Vorig jaar werden er al 9 champagnes vermeld, dit keer zijn het er

Effervescence, de magie van bellen en bruisen! Categorie: Algemeen

Als we denken aan een glas champagne denken we natuurlijk meteen aan die prachtige lichtgouden, perfect bruisende drank. Maar hoe komt het eigenlijk dat champagne zo bruist en schuimt? Hoe

De mooiste plekken van la Champagne Categorie: Algemeen

De Champagnestreek omvat naast prachtige wijnvelden, veel natuurlijke schoonheid. De golvende heuvels, rijke bossen en prachtige meren zorgen keer op keer voor adembenemende uitzichten tijdens je wandelingen of fietstochten. Plan

De geschiedenis van champagne Categorie: Algemeen

Champagne, een bruisende wijn die tijdens haar ontstaan geassocieerd werd met rijkdom, overwinning en puur genot. Maar hoe ontwikkelde deze rijke geschiedenis zich door de tijd heen? Lees meer in

Wat weet je over de letters op het champagne etiket? Categorie: Algemeen

Heb je je al eens afgevraagd wat de lettercombinatie op het etiket van een fles champagne betekent? Je zou kunnen denken dat dit een indicatie van kwaliteit is, maar dat

Een spannend jaar voor champagne – 2016 Categorie: Champagne nieuws

Het is geen gemakkelijk seizoen voor de champagneboeren. Een lange winter die werd opgevolgd door een ijzige lente. En tot slot een regenachtige en spannende maand in juni die voor

Oogstdata Champagne 2016 bekend! Categorie: Champagne nieuws

De oogstdata voor dit jaar zijn bekend gemaakt en de eerste oogstdag van 2016 is vastgesteld op 12 september! Dit betekent echter niet dat iedere boer in de champagne dan

Persdag Comité Champagne 2016 & bijeenkomst voor sommeliers Categorie: Brouzje nieuws

Op 13 oktober 2016 werd de jaarlijkse persdag van Bureau Benelux van het Comité Champagne weer georganiseerd. Op suggestie van Hinke vond het event haar onderdak op een prachtige locatie,

Ken jij onze duurste champagne al? Categorie: Brouzje nieuws

Brut d’Autrefois – Corbon De Grand Cru Brut d’Autrefois van Champagnehuis Corbon kost €80,50 in onze shop. Maar waarom eigenlijk? De beste druiven Corbon is de absolute top van de

Onze champagnes opnieuw in De Grote Hamersma 2017! Categorie: Brouzje nieuws

In de nieuwste editie van De Grote Hamersma ontvingen 8 van onze champagnes opnieuw een review van wijnkenner Harold Hamersma. Uiteraard in typisch Hamersma-stijl. Net als in 2016 en 2015 heeft Brouzje weer een

Bubbeltaks op champagne in 2017 afgeschaft! Categorie: Brouzje nieuws

Goed nieuws! De accijns voor mousserende wijn is in 2017 verlaagd. Bovenop de belasting voor alcoholische dranken, zat jarenlang een extra luxetaks voor champagne, cava en prosecco. Maar die is

8 romantische champagne cocktails! Categorie: Recepten

Een speciaal avondje? Of met je lief dit weekend thuis knusjes op de bank? Maak het extra romantisch met een lieve cocktail. Hieronder de 10 mooiste en liefste cocktails die

Eeuwenoude marketing in de Champagne Categorie: Algemeen

In de champagne weten ze al eeuwen wat goede marketing is! Het goede leven werd gesymboliseerd met prachtige affiches. Het goede leven tijdens de Industriele Revolutie Champagne kent een lange

Oogst in de Champagne 2017 begonnen! Categorie: Champagne nieuws

Ieder jaar maakt het Comité Champagne in Epernay bekend wat de oogstdata zijn per ‘cru’ (gemeente) en per druif. Eerder dan de afgegeven data mogen de wijnboeren niet beginnen met

Jurylid Champagne Ambassadeur 2018 Categorie: Brouzje nieuws

Zoals de meesten wel weten is Hinke de Jong Champagne Ambassadeur van Nederland 2016. Een titel die zij met eer draag en gelukkig de rest van haar leven houdt. Een

Oogst in de Champagne 2019 Categorie: Champagne nieuws

Ieder jaar maakt het Comité Champagne in Epernay bekend wat de oogstdata zijn per ‘cru’ (gemeente) en per druif. Eerder dan de afgegeven data mogen de wijnboeren niet beginnen met

Persdag Comité Champagne 2017 Categorie: Champagne nieuws

Grégoire van den Ostende, directeur Champagne Comité Benelux heette de gasten welkom, waarna de perspresentatie werd gegeven door Thibaut Le Mailloux, communicatiedirecteur Comité Champagne. Maandag 2 oktober, tijdens de Nederlandse

Sommeliers keuze: Natasja Noorlander – Vinkeles* The Dylan – Amsterdam Categorie: Brouzje nieuws

Natasja Noorlander is sommelier bij restaurant Vinkeles*, onderdeel van Hotel The Dylan in Amsterdam. En één van onze klanten. Nu is Natasja geïnterviewd over haar ‘Somms Choice’ door The Citizen.