Klassieke cocktails met champagne

Een champagne cocktail, het ideale aperitief voor bij een brunch, lunch of heerlijke diner, of om van te genieten met vrienden op een gezellige avond. Wij zetten 10 heerlijke recepten op een rijtje waarbij de pure smaak van champagne de cocktail echt compleet maakt. Proost!

Bellini

Een echte klassieker onder de Champagnecocktails! Dit heerlijke drankje maak je door je flûte 3/4 met champagne en ¼ met perzik sap te vullen. Voor wat extra body kun je ook kiezen voor perzik sap dat gemaakt is van perzikpuree. Bij de Bellini hoort een muntblaadje op de rand van de flûte of een (Amarena) kers met of zonder steeltje in het glas.

Mimosa

De Mimosa is misschien wel de meest bekende Champagnecocktail. Perfect om jouw dag vrolijk te starten. Schenk een flûte voor de helft met jus d’orange en voeg er vervolgens een heerlijke Champagne bij. Meestal wordt een 50/50 verdeling gehanteerd maar je kan ook ¼ champagne toevoegen. Kies niet voor een sec of een demi-sec champagne anders wordt de cocktail te zoet. Voor een iets sterkere Mimosa kun je ook een scheutje Triple Sec toevoegen.

Marianne

Zin in een lekkere en frisse Champagnecocktail? Probeer een Marianne. Schenk ¼ appelsap in je flûte en vul verder aan met champagne. De zoetigheid kun je bepalen door je keuze in appelsap, bijvoorbeeld van groene of rode appels. Ook raden we aan om een Brut champagne te gebruiken om de cocktail niet te zoet te maken. Serveer de Marianne met ijskoude aardbeien en frambozen en zorg er voor dat alle ingrediënten van tevoren gekoeld zijn. Een ideale cocktail voor tijdens een feestelijk ontbijt of brunch.

Kir Royale

Iedereen kent wel de klassieke Kir met witte wijn. Voor een Kir Royale Champagnecocktail schenk je zo’n 4 of 5 cl Crème de Cassis in een flûte. Vervolgens vul je het glas bij met een heerlijke champagne. Om de cocktail helemaal af te maken, serveer je de Kir Royale met een muntblaadje of met een takje rode besjes. Een top aperitief!

Poinsettia

Een bijzondere Champagnecocktail voor elke gelegenheid met een smaak die iedereen kan appreciëren. Schenk 5 cl Cointreau in je flûte, vul aan met veenbessensap tot 2/3 gevuld is. Vervolgens schenk je champagne bij, roer je kort door de cocktail en klaar! In plaats van Cointreau kun je er ook voor kiezen om het veenbessensap van tevoren te mixen met wodka. Serveer de Poinsettia met schijfjes sinaasappel en geniet!

Sparkling Cosmopolitan

Een heerlijke variatie op deze wereldberoemde cocktail krijg je door de wodka te vervangen door champagne! Mix 5 cl Cointreau of Grand Marnier, 5 cl veenbessensap, vers limoensap, een theelepel suikersiroop en ijs in een cocktailshaker. Schud goed door elkaar en giet in een flûte tot 2/3 gevuld is. Vul je flûte aan met heerlijke champagne. Als je een grotere hoeveelheid wil maken, kun je de mix ook gekoeld houden door er bevroren cranberries in te doen. Een perfecte cocktail voor een gezellig avondje met vriendinnen!Probeer meerdere recepten uit en maak er een Champagneparty van! Kijk hier voor meer inspiratie.

Sparkling Negroni

Een sprankelende variatie op de klassieke Negroni. Deze cocktail is zwaar in alcoholgraad, wees hier van bewust als je er graag meerdere wil drinken. Schenk 5 cl Campari en 5 cl zoete Vermout in je flûte waarna je aanvult met champagne. Serveer de sprankelende cocktails met een sliert sinaasappelschil en je kan genieten!

Campari Fizz

Een Campari Orange kun je opvrolijken door er champagne aan toe te voegen! Vul de helft van je flûte met jus d’orange en een paar ijsblokjes. Voeg 5 cl Campari toe en vul je flûte aan met champagne. Klaar! Je kunt heel makkelijk bestaande cocktails omtoveren tot een ‘fizz’ door er champagne aan toe te voegen. Altijd leuk om wat bruisende variatie te proberen.

Monte Carlo

Een pittige champagne cocktail voor de liefhebber! Schenk 5 cl Gin, een scheutje citroensap en een 5 cl crème de menthe in een flûte. Vul aan met Champagne en een paar ijsblokjes. Serveer met verse blaadjes munt. Een heel bijzondere cocktail met hoge alcoholgraad.

Champagne Cocktail

En tot slot, dé klassieke Champagne Cocktail. Leg een suikerklontje in je flûte en voeg 5 cl Cognac en 5 cl Agnostura bitters toe. Dit vul je aan met champagne en klaar! Drink je liever een minder zoete cocktail? Voeg dan wat minder suiker toe. Je kan hem ook exotischer maken door een scheut sinaasappellikeur of citroensap toe te voegen.

Santé!