Ken jij onze duurste champagne al?

Brut d’Autrefois – Corbon

De Grand Cru Brut d’Autrefois van Champagnehuis Corbon kost €80,50 in onze shop. Maar waarom eigenlijk?

De beste druiven

Corbon is de absolute top van de Grand Cru champagne. Dit resulteert in fantastische champagnes van de hoogste kwaliteit. Maar deze Brut d’Autrefois is zelfs nog iets specialer. Allereerst wordt deze superbe champagne geproduceerd met de ‘perpetuel’ (eeuwigdurende of solera) vinificatie en geassembleerd met de beste druiven en malolactische fermentatie wordt voorkomen. Dit ‘eeuwigdurende’ vat is gevuld met oogstjaren vanaf begin jaren 80, zeldzaam! De wijn rijpt vervolgens in eikenhouten vaten en wordt niet gefilterd.

7 jaar in de wijnrekken

Het vat wordt ieder jaar voor de helft gebruikt voor het maken van deze champagne en aangevuld met de nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat een complexe multi-vintage champagne. De uit het vat gehaald wijn wordt in de fles gedaan en krijgt minimaal 5 tot 7 jaar te tijd op rusten in de wijnrekken en verder te rijpen op de lie, ook wel genoemd ‘sur lattes’. Dit leidt tot een prachtige complexe multi-vintage champagne.

Prachtig verpakt

De kurk wordt op traditionele wijze met touw vastgeknoopt, ‘ficelage’ op z’n Frans. Vervolgens wordt de fles gaat met een speciaal druksysteem in een houten wijnkistje gelegd. En dan? Dan wordt hij naar Nederland verscheept en belandt hij bij jouw op de stoep!

Wat zeggen de experts?

‘Mooi mild en zacht, mooie toasting, vineus, vleugje hazelnoten, vol en rijp, breed, fraai, bijzonder!’ 17 punten, Perswijn

‘Bijzonder van Brouzje: Champagne Corbon Brut d’Autrefois. Gedroogd fruit, fijne frisheid en mousse. Complex & lang. Al met al zeer geslaagd.’ Gert Crum, champagnejournalist en wijndocent.