J.M. Goulard winnaar in Bubbeltest Telegraaf 2013!

Champagne wordt ook in Nederland steeds populairder. Vaak gaat aan een chique diner eerst een mousserend aperitiefje vooraf. Dat is tegenwoordig heel gewoon, maar het belangrijkste moment dat we de fles ontkurken is natuurlijk nog steeds Oud & Nieuw. Dat weet De Telegraaf ook en voerde daarom in december 2013 in samenwerking met het vakblad Perswijn de Bubbeltest uit.

Bubbeltest De Telegraaf

In de test koos een proefpanel de 5 beste schuimwijnen uit in verschillende categorieën. Met als eerste categorie uiteraard de champagne, volgens hen ‘de vaandeldrager van alle mousserende wijnen’. De flessen moeten voor iedereen bereikbaar zijn in de crisis en mochten daarom niet duurder zijn dan €35. Brouzje deed mee aan de test met haar geliefde J.M Goulard Prestige Brut (€35).

De unanieme winnaar onder de champagnes

Ondanks de prijsgrens zijn er volgens de panelleden genoeg pareltjes te vinden in de categorie betaalbare champagne. Na een voorselectie werden de 5 beste champagnes uitgekozen door middel van een blinde proeverij onder de 5 panelleden en de J.M. Goulard kwam naar voren als unanieme winnaar!

J.M. Goulard, een triomfantelijke champagne

De winnende champagne J.M. Goulard scoorde bij alle leden het hoogst in de proef. De jury oordeelde als volgt: ‘breed en open, grapefruit, lichte toasting, zacht en smaakvol, heel opwekkend, fijne zuren en finesse’. Daar kan Brouzje zich natuurlijk alleen maar bij aansluiten!

De Goulard is een ware prijzentrekker en ontving in 2012 een ster van de ‘Guide Hachette du vins’, dé wijngids voor Franse wijnen en won de bronzen medaille in de Challenge International Du Vin 2010. De champagne bestaat uit 33% Chardonnay, 33% Meunier, 33% Pinot Noir, 8,4 gr/l suiker dosage en is 5 jaar gerijpt.

De experts

Het proefpanel bestond uit Ronald de Groot (hoofdredacteur Perswijn), Sjoerd de Groot (redacteur Perswijn), Johan Kragtwijk (sommelier van het jaar, restaurant Karel V Utrecht), Marga van Winsen (wijnimporteur Rhône Value Wines) en Pieter Nijdam (wijncolumnist De Telegraaf). De wijnen werden blind geproefd uit Riedel Vinum glazen.Ook de J.M. Goulard Prestige Brut proeven? Je vindt hem in de webshop!